Політвернісаж

Або маніпуляція, або шизофренія

Таке враження, що робиться усе, аби продовжували говорити про Юрія Андруховича, ось уже вийшла стаття, яка звинувачує його критиків у нацизмі.

Вибачайте, але це навіть не смішно. Люди лише запитують, нащо Андруховичу потрібно було розмовляти з Міхаїлом Шишкіном на фестивалі в Норвегії? Щось змінилося після цієї розмови? Ба більше, сам Андрухович визнав, що поділяє думку тих, хто проти розмов із росіянами. І… зробив виняток. Звісно ж, для себе.

А тепер ті, хто звернув на це увагу, – ледь не нацисти.

Це вже або маніпуляція, щоб викликати ще більше обурення і ще більше обговорювати Андруховича, або шизофренія. Або й те, й інше водночас. Ніяк не постмодернізм.

На Євробаченні Kalush Orchestra закликав світ врятувати захисників Маріуполя. І ці кілька секунд промови дали набагато більше, ніж довге обговорення передумов війни з Шишкіним. Чи просив Андрухович зброю для України? Чи закликав врятувати полонених українців? Чи зробив хоча б щось, аби ніхто не сумнівався, що його розмова з Шишкіним не була насправді беззмістовною?

У результаті бачу поки лише черговий скандал і звинувачення. Ну окей, нам уже не вперше проходити через тунель звинувачень у нацизмі. І, мабуть, не востаннє.

Сам Андрухович, який узагалі-то проти розмов із росіянами, звісно, не нацист, а хороший українець. Виняток *сарказм*.

Аліса Гаврильченко

Світлина: Суспільне

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *