Арена

Московщина завдала удари по об’єктах критичної інфраструктури у 8 областях

Внаслідок масованих рашистських ракетних ударів електропостачання відсутнє у Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській та Тернопільській областях.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, наразі відомо про 9 загиблих внаслідок атаки РФ, ще 36 осіб отримали поранення.

“Внаслідок обстрілу сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у 8 областях та місті Києві, де виникло понад 30 пожеж”, – уточнили в ДСНС.

У Києві та Київській області, Черкаській, Чернігівській областях, а також у Житомирі введений графік аварійного відключення споживачів від енергопостачання.

Зранку 10 жовтня Московщина здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено понад 80 ракет. Внаслідок обстрілів постраждали об’єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої із електропостачанням та мобільним зв’язком.

Сьогодні також стало відомо, що Україна припиняє експорт електроенергії через рашистські ракетні обстріли енергетичних об’єктів.

“Росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України, а також посилює енергетичний тиск на Європейський Союз.

Українська електроенергія, яку ми експортували після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми.

Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше 7 місяців знаходиться в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.

Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми”, – пояснили в Міністерстві енергетики України.

“Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Як повідомлялося, раніше ватажок рашистів Владімір Путін визнав, що цілями масованих ракетних ударів по Україні 10 жовтня були об’єкти енергетики та зв’язку.

Світлина: Радіо Свобода

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *