Арена

Правоохоронці продовжують виводити на чисту воду промосковських попів

Сьогодні Служба безпеки України завітала до єпархії Української православної церкви МП в Івано-Франківську.

“Заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні”, – інформують в СБУ.

Згідно з повідомленням, за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до обігу предметів та здійснюють перевірку осіб на території єпархії щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державі.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку “русского міра”, а також для недопущення використання приміщень УПЦ МП для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо і убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Раніше цього тижня СБУ вже потішила українців своїми візитами до промосковських попів у кількох осередках. Обшуки відбулися у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі у Києві, Корецькому Свято-Троїцькому монастирі та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП в Рівненській області, в єпархії УПЦ МП на Буковині. Було виявлено проросійську літературу, мільйони готівки та осіб з радянськими документами.

В українському суспільстві назріває повний консенсус щодо долі осередків рашистів під назвою УПЦ МП. І це питання справді має шанс бути вирішеним раз і назавжди, оскільки прислужники рашистів повинні піти з нашої землі.

Так, генерал-майор СБУ Віктор Ягун переконаний, що УПЦ МП повинна бути заборонена в Україні.

“УПЦ МП нічого спільного з духовністю немає. Вони отримували з Москви те, що їм було потрібно. І до тих пір, поки ми остаточно не розірвемо ці всі речі, війна буде тривати. Весь період незалежності кожна влада боялась втручатись в питання діяльності УПЦ МП, оскільки вважали, що це дуже болюча суспільна проблема. Проте цю хворобу можна вилікувати лише хірургічно. Осередок московської церкви не має бути в Україні”, – додав він.

“В Україні основна частина керівництва держави, СБУ та інших правоохоронних органів чогось завжди вважали себе елітою країни. Еліта країни має бути в елітарній церкві. Елітарна церква це та, де багато золота. Тому всі ці роки проблема УПЦ МП завжди замовчувалась”, – пояснив Ягун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *