Арена

ДБР виявило велику кількість важливих документів окупантів на Харківщині

Працівники ДБР у взаємодії з Харківською обласною прокуратурою виявили у Куп’янському районі схованку з важливими документами, які окупанти не встигли знищити під час відступу.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Серед знайденого:

  • особові справи співробітників так званого окупаційного відділу поліції,
  • письмові згоди на співпрацю зрадників-правоохоронців,
  • розпорядження окупаційного керівництва,
  • табелі робочого часу,
  • накази про призначення на посади,
  • анкети,
  • фотографії та багато иншого.

Крім того, виявлено доноси місцевих колаборантів, які “здавали” окупантам патріотів та учасників АТО.

ДБР вивчить знайдені документи та долучить їх до кримінальних проваджень як речові докази.

“Нагадуємо, що короткострокова вигода від співпраці з ворогом обов’язково перетвориться для всіх зрадників на тривале ув’язнення”, – наголосили у Державному бюро розслідувань.

Раніше військова контррозвідка та слідчі СБУ провели багатоетапну спецоперацію із викриття колишнього співробітника МВС України, який вирішив перейти на бік країни-аґресора, аби показати свою “користь” окупантам, він зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Покидьок планував особисто передати дані до посольства РФ у Будапешті на флешці. Втім, співробітники СБУ затримали його на пункті пропуску під час спроби перетнути державний кордон.

З початком повномасштабної аґресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником “русского міра”, але керувався не тільки ідеологійними мотивами. Зокрема, розраховував стати “головним поліціянтом” столиці та Київської області у разі захоплення реґіону.

“Ця особа перебувала на прямому контакті із московитським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримувала дружні зв’язки з иншими представниками так званої “міліції “ДНР”. Саме за їхньою “наводкою” затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху “Азов”, а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ”, – розповіли правоохоронці.

Встановлено, що окрім картотеки українських “силовиків”, він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ: бази, склади, арсенали, місця їх розташування.

Під час обшуків у фіґуранта кримінальної справи знайдено пістолет Макарова, символіку терористичної організації “ДНР” та забороненої в Україні комуністичної партії.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *