Арена

РПЦ залишиться без українських церков, храмів та лавр

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав три законопроєкти, що стосуються діяльності московського патріархату в Україні, повідомив народний депутат Микола Княжицький.
Так, комітет підтримав законопроєкт №8221, у якому пропонується на території України заборонити діяльність російської православної церкви, релігійних організацій, які безпосередньо або як складові частини іншої релігійної організації входять до структури РПЦ; а також релігійних центрів, які входять до складу або мають підлеглість у канонічних, організаційних чи інших питаннях РПЦ.Також передбачається, що достроково припиняються договори щодо використання майна забороненими релігійними організаціями.Також комітет підтримав звернення парламенту до уряду щодо передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври Православній церкві України (№8012).

Крім того, підтримали законопроєкт №8262, що передбачає спрощення переходу з УПЦ МП до ПЦУ.

Нагадаємо, СБУ активно обшукує всіх промосковських служителів. Так, 25 листопада на Буковині в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ (МП) було виявлено методички з Москви, російське громадянство у керівництва єпархії та посвідчення окупантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *