Арена

У міноборони роз’яснили, коли відбудеться наступна атака рашистів

Країні-терористці знадобиться час для наступної атаки, крім того, зараз у Чорному морі у ворога суттєво поменшало кораблів, заявила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона нагадала, що останніми днями було відпрацьовано дуже багато “Калібрів”, проте зараз слід очікувати дронові атаки.

“Вони потребують часу на переспорядження. Це зрозуміло. Зараз, готуючись до цього, цілком імовірно будуть використовувати ще дронові атаки, а тим часом підтягувати ракетоносії”, – сказала Гуменюк.

Крім того, вона спростувала, що великі атаки відбуваються лише до якихось дат.

“Не тільки святкові дні для ворога є значущими, і вони можуть атакувати. Тому що це, в принципі, напрямок їх основної діяльності. Вони намагаються атакувати нас постійно”, – вказала Гуменюк.

Раніше Олексій Данілов заявив, що у Росії залишилося запасів ракет на три-чотири масові атаки.

Після обстрілу на новорічні свята у розвідці заявили, що запасів залишилося на дві-три масовані атаки. Про це, зокрема, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Крім того, під час чергової масованої ракетної атаки рашисти використовували крилаті ракети Х-101, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. І це вже не вперше, коли окупанти випускають доволі “свіжі” Х-101 під час масованих ракетних обстрілів. Це свідчить про те, що російській “оборонці” все важче “встигати” виробляти нові ракети – бо якщо у жовтні РФ використовувала Х-101, випущені у другому кварталі (квітень-червень), то тепер – аж у четвертому (жовтень-грудень), і час між виготовленням ракети і пуском зменшився щонайменше на декілька місяців.

За даними Defense Express, в проміжку між 2 та 3 кварталом окупантам вдалося виготовити не менш як 52 ракет Х-101. Водночас загалом у період з 2 кварталу 2018 року по 23 листопада 2022 року “оборонка” РФ виготовила не менш як 402 одиниці цих ракет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *