Арена

На фронті продовжують гинути діячі української культури

На фронті загинув український актор Філіп Віннер (Дєдковський), який встав на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення Московії.

Сумну звістку повідомили на сторінці у фейсбук ЧЕсного Театру.

“Наш актор, Філіп Віннер назавжди в строю. Родина нашого театру збідніла. Від перших днів вторгнення Філіп захищав нашу землю в найгарячіших точках та продовжував жити театром, на його сторінці побачите вірші з окопів, він привіз театр з собою на війну. Його вбила Росія. Не пробачимо. Щирі співчуття родині й друзям”, – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що Філіп вступив до лав ЗСУ в перші дні повномасштабної війни. Артист служив у 26-му окремому стрілецькому батальйоні. Від грудня 2022 року захисник служив на передових позиціях Донецької области.

Нагадаємо, що на війні проти російських окупантів загинув львівський журналіст і активіст Віктор Петров.

А ще на фронті під Бахмутом 22 травня загинув 29-річний військовий, журналіст, автор науково-популярного журналу “Куншт” і журналу соціальної критики “Спільне” Євген Осієвський.

Зазначимо, що у бою на Луганщині, захищаючи Україну, загинув музикознавець і режисер дитячого телеканалу “Малятко TV” Іван Кузьмінський.

Також під Бахмутом загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, коли намагався урятувати поранених побратимів.

Раніше у боях за Бахмут загинув режисер, автор п’єс, керівник Харківського дитячого театру “Казка” Дмитро Кравець.

А ще під Бахмутом загинув єдиний син письменниці Олени Чернінької Михайло.

Також поетеса Марія Микицей повідомила про загибель свого брата. А син письменника Василя Рубана, що його московсько-більшовицький режим катував у спецпсихотюрмі, Віктор Рубан загинув унаслідок обстрілів “Градами”.

Раніше ми повідомляли про гибель від рук рашистів на Донбасі сина поетеси Світлани Поваляєвої та активіста Тараса Ратушного Романа Ратушного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *