Арена

Рашисти організували спецтабори для “перевиховання” українських дітей

Правозахисники з Єльської школи громадської охорони здоров’я повідомили, що вони ідентифікували щонайменше 43 табори, де утримували українських дітей. Їхньою основною метою було політичне перевиховання українців.

“Кілька таборів Російська Федерація рекламувала як “інтеграційні програми”, з очевидною метою інтегрувати дітей з України в бачення російського уряду щодо національної культури, історії та суспільства”, – йдеться у звіті.

Зазначається, що у таборах утримують понад 6 тисяч вивезених з України дітей. Їхній вік від 4 місяців до 17 років. Згідно з оприлюдненим звітом Лабораторії, у Росії створили не менше 43 таборів, зокрема в Криму.

“Серед таборів 12 зосереджені навколо Чорного моря, 7 – в окупованому Криму і 10 – навколо міст Москви, Казані та Єкатеринбурга. Одинадцять таборів розташовані на відстані понад 500 миль від кордону України з Росією, зокрема два табори у Сибіру та один на Далекому Сході Росії. Точна кількість об’єктів, ймовірно, значно більша за 43”, – йдеться у документі.

При цьому у Лабораторії наголошують, що основною метою таборів є політичне перевиховання – щонайменше 32 (78%) табори, виявлені Єльським комітетом з прав людини, займаються систематичним перевихованням, яке знайомить українських дітей з орієнтованою на Росію академічною, культурною, патріотичною і/або військовою освітою.

“Численні табори, схвалені Російською Федерацією, рекламуються як “програми інтеграції” з очевидною метою інтеграції дітей з України у бачення російською владою національної культури, історії та суспільства”, – констатували дослідники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *