Арена

Разумков відкрито почав конфліктувати з Банковою – думка

Спікер ВРУ порадив припинити розповідати історії про співпрацю “деяких нардепів” з олігархами.

“Я хотів би звернутися до всіх колег. Я раджу закінчувати розганяти історії та вішати ярлики, хто на яких олігархів працює. Тому що може вийти так, що хтось вийде сам на себе. Це погана історія і точно не додає ні парламенту, ні суспільству, ні нашій державі. Оцінювати будуть поки по діях”, – сказав Разумков під час Погоджувальної ради у понеділок, 20 вересня.

Як інформує Прямий, колишній нардеп Чорновіл вважає, що в Офісі Зеленського готують відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, спікер прямо заявив, що не варто розганяти “конфлікт” Банкової з спікером поглибився через рішення відправити законопроєкт про олігархів №5599 на експертизу до Венеціанської комісії.

“Гадаю, рішення Разумкова відправити закон “про олігархів” на розгляд Венеціанської комісії дуже жорстко поглибило його конфлікт з Банковою. І та реакція, яка була на це рішення… “слуги” навіть не приховували свого обурення. Гадаю, зараз в Офісі президента шукають спосіб призначення нового спікера. Відставка Разумкова починає висіти у повітрі, хіба що він знайде якихось міжнародних посередників, які почнуть тиснути на Зеленського. Але я слабо уявляю такий сценарій”, – говорить експерт.

Разумков висловлював позицію про можливий конфлікт інтересів, оскільки, гіпотетично, олігархи можуть бути в складі РНБО, яке й визначатиме людину олігархом, тому варто створити спеціальний орган, який опікуватиметься таким реєстром.

Спікер, також оголосив про намір звернутись до правоохоронців, через інформацію про те, що що народним депутатам пропонують гроші за “правильне” голосування під час ймовірних посадових змін у ВРУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *