Арена

Жахлива трагедія спіткала кількох людей в російському місті Перм

Вранці 20 вересня озброєний юнак, з невідомих поки причин, напав на людей у Пермському державному національному дослідницькому університеті.

Близько 11 ранку за місцевим часом (9 ранку в Києві) злочинець у військовій формі відкрив стрілянину в кампусі, після чого зайшов у восьмий корпус вузу. Стрілок зробив не менше 30 пострілів, імовірно, з гладкоствольної рушниці Huglu 12 калібру.

Після початку стрілянини студенти вистрибували з вікон. Багато хто забарикадувався в аудиторіях. При цьому, за словами студентів, як мінімум один викладач після початку стрілянини відмовився переривати заняття і барикадувати вхід і сказав, що буде перевіряти матеріали цієї лекції. Ім’я викладача не повідомляється.

Російський прем’єр відрядив до Пермі міністра охорони здоров’я Михайло Мурашко і міністра науки і вищої освіти Валерія Фалькова.

Пізніше з’явилась інформація від Слідчого комітету про 8 загиблих та кількох поранених.

Спочатку повідомлялося, що загинули п’ятеро людей і ще шестеро постраждали. У МОЗ РФ кажуть, що постраждали 19 осіб (за даними “112”, постраждали 24). За непідтвердженою інформацією, поранення серед інших отримали охоронці університету, повідомляється про одного вбитого охоронця. Сімох постраждалих госпіталізували: один з них у важкому стані, решта — у стані середньої тяжкості.

Стрілка затримали, його було поранено, та доставлено до лікарні без свідомості. Стало відомо, що його ім’я Тімур Бекмансуров, йому 18 років. Навчався на юридичному факультеті вузу за фахом “Судова експертиза”. Перед стріляниною Бекмансуров залишив у “ВКонтакте” пост, в якому попросив не вважати його дії терактом і заявив, що не перебуває в екстремістських організаціях. У його записці є такі слова: “Я ненавиджу себе, але я хочу заподіяти біль усім, хто встане на моєму шляху”. “ВКонтакте” видалила цей запис.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *