Арена

У Венедіктової повідомили, що про Татарова пам’ятають

У відомстві, яке очолює Ірина Венедіктова, Олега Татарова ще підозрюють у корупції.

Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

“Рішень про закриття провадження чи передавання його до суду не ухвалювали й відповідні відомості до ЄРДР не вносили. Процесуальний статус підозрюваних (Татарова, Микитася і Дубоноса – ЦПК) на цей час не змінювався”, – відповіли в офісі генпрокурора.

Однак прокурори не передають справу до суду. Керівник цих прокурорів – заступник генерального прокурора Олексій Симоненко нещодавно гуляв на дні народження Татарова.

Наприкінці 2020-го Симоненко забрав справу Татарова в НАБУ й передав Службі безпеки України. Одразу після цього він забрав справу в САП і передав її прокурорам одного із департаментів ОГП.

Цікаво, що за кілька місяців до цього Ірина Венедіктова наказом визначила Симоненка відповідальним за організацію роботи саме цього департаменту, зазначили в організації.

Наприкінці лютого терміни досудового розслідування у провадженні завершилися, але його не передали до суду. Натомість Симоненко звернувся до суду за роз’ясненням.

“9 вересня Симоненка з роз’ясненнями остаточно “відфутболив” Київський апеляційний суд. Можливо, настав час передавати справу Татарова до суду?”, – запитує ЦПК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *