Арена

В російському МЗС вже знають, як Україна відвойовуватиме Донбас

Відома працівниця російського МЗС Марія Захарова заявила про наміри України застосувати відомі лише їй силові сценарії на Донбасі.

На брифінгу вона примудрилась перекрутити голови української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука про дзеркальну відповідь ЗСУ на обстріли.

Кравчук говорив про перекидання додаткових окупаційних військ на передову і що українські військові будуть відкривати вогонь у відповідь. Але в Москві по-своєму бачать ситуацію.

“Хотіли б застерегти київський режим, гарячі голови, які його обслуговують або їм маніпулюють, від подальшої ескалації і спроб реалізувати на Донбасі силовий сценарій”, – сказала Захарова.

При цьому в МЗС РФ закликали Київ “не вигадувати нові домовленості і документи” по врегулюванню на Донбасі і наполягають на виконанні Мінських угод на умовах Москви.

Також вона знову спробувала спростувати причетність Росії до війни на Донбасі і назвала причину, чому не виходить врегулювати конфлікт.

“У Києві намагаються всіх переконати, що нібито Москва є стороною конфлікту і що у неї нібито є якісь зобов’язання за мінським комплексом заходів … Відмова (України) домовлятися з Донбасом (бойовиками), власне, і є тією причиною, яка перешкоджає встановленню довгострокового миру у регіоні”, – додала Захарова.

Як повідомляла раніше онлайн-газета ПолітАрена, Україна разом з Німеччиною та Францією очікують реакції Росії на чергову пропозицію миру в рамках “нормандського формату”.

Відомий російський публіцист Олександр Нєвзоров зазначив, що Росія знову має намір “розігріти” війну на Донбасі. Можливо це потрібно перед вересневими виборами в Думу.

Цитата мовою оригіналу:

“Коль скоро мы заговорили на всякие огненные темы, то необходимо отметить, что на данный момент Россия сейчас приступила к новой аккуратной растопке донбасской войны. Они действительно заново разогревают, растапливают донбасскую войну, заново расчехляют все ее позорные смыслы. Понятно, что к выборам России нужно иметь хоть какую-то фактуру. Понятно, что это будет жалким ремейком той самой «русской весны» 14-го года. Актеры будут послабее. Спецэффектов будет поменьше. Пиротехника будет пожиже. И уже нет задорных пьяных садистов типа Моторолы. Даже позер Прилепин – и тот сияет куполом своим совсем в другом месте”, сказав Нєвзоров.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *