Арена

У представників орди немає самоідентифікації

Цікаву тему підняли в ефірі Роман Безсмертний і Дмитро Тузов: портрет ворога. Деякі цитати з інтерв‘ю:

✔️ “Вони не усвідомлюють, хто вони. У них немає того, що присутнє в нас, — самоідентифікації” … “Було добре видно, що там і татари, і башкири, і мордва, марійці, буряти… Але вони чомусь називали себе «русские».

✔️ “Постійно працювали РЕБи (станції радіоелектронної боротьби) — ніякого зв’язку не було, тобто ми — постійно в ізоляції, вони — в ізоляції. Це, мабуть, те, що мені допомогло вижити, бо вони не розуміли, хто я. Вони знайшли мої записи, щоденники, де я веду лекції в університеті, виставляю оцінки. Одразу запитали: «Ви викладач?» Я кажу: «Так, я викладач в університеті, читаю міжнародні дисципліни».

✔️ “Загальне враження людини, яка вчила історію: це орда. От це слово найбільше, найточніше підходить до характеристики цих людей, якщо можна назвати їх людьми”.

✔️ “ Ці особи — не строковики, не представники регулярних військ, а контрактники, тому що там віковий діапазон був найрізноманітніший. Але більшість із них називали мене “дедом”, тому що мені 57 [років], а їм максимально (те, що я бачив) — років 28, у нас був дуже величезний віковий розрив”.

✔️ “У вас много таких деревень?» Я кажу: «В Україні — 36 тисяч». І я бачу, як у них очі розходяться: «Вы слишком богато живете». Тобто для них умови, в яких живуть українці, — це недосяжні речі.

Причина зрозуміла: злидні, в яких живуть ці народи. Вони їх зокрема і штовхнули в армію, вони пішли на загибель заради того, аби заробити хоч якісь копійки. А тепер уявіть собі, накладається оце ординство без роду, без племені, і головна цінність — просто гроші, за які можна вижити. От це повний пакет яничар — це слово найбільше підходить, як я його розумію”.

Тетяна Мокріді

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *