Арена

ЗНО цього року пройде в екстремальних умовах

Міністерство освіти і науки вважає неприпустимим скасування зовнішнього незалежного оцінювання, оскільки група учасників ЗНО “стійка до зараження”. Міністерство впевнене, що здатне гарантувати безпечне проведення зовнішнього незалежного оцінювання відповідно до вимог МОЗ і головного санітарного лікаря.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Скасування ЗНО неприпустиме. ЗНО – це запорука справедливого та об’єктивного оцінювання, чесного і прозорого вступу… Інші способи оцінки, наприклад, середній бал свідоцтва про середню освіту, не можна вважати об’єктивним, оскільки кожна школа має власну шкалу оцінювання. Крім того, зараз вузи готові приймати заяви абітурієнтів саме на основі ЗНО. Альтернативний механізм для проведення вступної кампанії створити неможливо. Тому скасування ЗНО ставить під загрозу майбутнє вступної кампанії-2020”, – заявила в.о. міністра Любомира Мандзій у понеділок.

“Пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками і захистом для медиків … Готовність пунктів тестування контролює Держпродспоживслужба згідно зі спеціальним чеклістом”, – сказала Мандзій.

Сьогодні батьки та діти жалілись на жахливу роботу сайту ЗНО.

Батьки школярів назвали таку ситуацію знущанням на фоні онлайн-навчання та неясного майбутнього ЗНО.
“Хтось пише пробне ЗНО зараз? Воно почалося о 11:00, але на сайт зайти не виходить, пише, що сервер недоступний. У кого як?” – написала у Facebook користувач Тетяна Лупова в групі “Батьки SOS”.
Відомо, що кожен предмет школярі писатимуть у різних містах своєї області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *