Арена

З хайпом на війні: відомий художник малює графіті в Бородянці, Гостомелі та Києві

Художник графіті з Парижа Крістіан Гемі, відомий також як C215, який намалював цілу низку графіті в Києві та містечках на Київщині, знову відвідав Україну і залишив у Бородянці кілька нових робіт.

На своїй сторінці в Instagram він поділився двома зображеннями, створеними на шматках зруйнованих будинків у Бородянці.

На одній зі зруйнованих будівель він намалював портрет літньої пари, яка от-от поцілується. У дописі на фото художник зазначив, що це Бородянка, і вказав дату — 24 квітня.

Інша робота — це портрет української поетеси Лесі Українки, намальований на шматку залізобетону — уламка іншого будинку. У дописі він розповів, що портрет Лесі Українки він створив на руїнах розбомбленого будинку в Бородянці. І поділився віршем української поетеси “Надія” (1880) у перекладі на французьку.

Ще одне графіті він намалював усередині будівлі, зруйнованої рашистськими загарбниками. Художник зобразив жінку із якимось дивним середньоазійським головним убором. Очевидно, автор має досить туманні уявлення про українців і їхні звичаї.

У коментарях дописувачі художника дякують йому за підтримку України.

Також у своєму Instagram він поділився відео з Гостомеля, де на побитих кулями воротах він намалював свою синьо-жовту пташку. У дописі Крістіан Гемі зазначив, що й через рік життя в Гостомель не повернулося. За воротами зруйнований будинок і згорілі кістяки автомобілів.

Вперше Крістіан Гемі приїхав до Україні у березні 2022 року. Відтоді в Україні — у Києві, Київській області і Львові з’явилося чимало його робіт.

Про новий візит художника до України розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він зазначив, що Гемі мріє намалювати в Бахмуті портрети загиблих українських героїв.

«Зустрівся з ним сьогодні, подякував за те, що привертає увагу до України. Крістіан мріє потрапити в Бахмут та намалювати там портрети наших загиблих героїв.

Останню свою роботу от щойно він створив в центрі Києва. Презентація буде ближчим часом. А в Бородянці на розвалинах вчора з’явився портрет Лесі Українки і не тільки”, — розповів Ткаченко у себе в Telegram.

Він додав, що домовився із художником про фотовиставку в Києві в Музеї війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *