Прес-релізи

Більше 12 тисяч військових навчили такмеду інструктори благодійної організації PULSE

Від початку повномасштабного вторгнення благодійна організація PULSE – Pre-hospital focused Ukrainian Life Saving Effort забезпечила безкоштовне навчання з тактичної медицини вже для 12 697 військовослужбовців. Тільки протягом березня необхідні навички отримали 1040 бійців. З них – 50 бойових медиків.

PULSE є сертифікованим тренінговим центром NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians). Навчання відбувається за стандартами, аналогічними тим, за якими вчаться Збройні сили США. Підготовка організації ґрунтується на рекомендаціях комітету ТССС (Tactical Combat Casualty Care), що є стандартом надання допомоги в догоспітальній медицині на полі бою. Інструктори тренують воїнів за рівнями TCCC-ASM (TCCC All Service Members), TCCC-CLS (TCCC Combat Lifesaver) та TCCC-MP (TCCC for Medical Personnel).

Тренінги проходили майже по всій території України. Зокрема, у березі навчання відбувалось в Одеській, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Дніпропетровській областях. Технічно PULSE має можливість навчати 10 груп військових у різних місцях. Тобто навички з тактичної медицини одночасно отримують до 200 людей. Організація здатна проводити не тільки короткі базові, а й довші, більш просунуті курси підготовки: в залежності від програми, військові навчаються від 16 до 40 годин.

Випускники курсів вміють використовувати різні типи турнікетів, рекомендованих комітетом з тактичної медицини при Міністерстві оборони США, забезпечувати прохідність дихальних шляхів, виявляти і усувати пневмоторакс, характерний для поранень грудної клітки. Бойові медики отримують навички складніших медичних маніпуляцій, таких як забезпечення внутрішньовенного і внутрішньокісткового доступу, медикаментозної терапії, використання таких пристроїв для зупинки кровотечі, як iTClamp (затискач рани) та XSTAT (шприц, заповнений губками, здатними зупинити навіть сильну артеріальну кровотечу) тощо.

«Бойові дії – це завжди втрати, поранення, смерть. Наш ціннісний вибір та стратегія – боротьба за життя кожного з тих, хто боронить свободу України, – каже співзасновник PULSE Федір Сердюк. – Найнижчий в історії відсоток смертності серед тих, хто отримав поранення, має американська армія – в операціях в Іраку та Афганістані гинув 1 з 10 поранених. Це стало можливим завдяки розвитку технологій захисту, комунікацій, логістики, але, насамперед, через впровадження медичної системи TCCC. Таких цифр прагнемоі ми. Це велика мрія, до якої ми йдемо разом з військовими, іншими організаціями, партнерами. Для цього наші інструктори навчають людей у полях, відпрацьовуючи практичні навички, консультанти підтримують розвиток тактичної медицини в з’єднаннях, силах, службах та підрозділах. Навчати, покращувати, забезпечувати гідну медицину – альтернативи цьому шляху немає».

PULSE працює у тісній координації зі Збройними силами України та іншими агенціями Сил Оборони України. Подати заявку на навчання тактичній медицині можна на сайті організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *