Арена

Почалося офіційне полювання на торговців і нарколабораторії – стартувала акція “Піймай баригу”

Реальні виплати за торговців наркотиками та чіткий план боротьби з незаконним поширенням обіцяє бізнесмен Єгор Левченко. Саме він стоїть за гучною акцією «Злови баригу – отримай кеш».

Акція стартує незабаром – першого травня вся система починає працювати.

Про те, кому платитиме гроші та як планує перемогти наркобізнес в Україні, Левченко розповів в інтерв’ю блоґеру Стасу Домбровському.

Ні до політики, ні до влади це не має жодного стосунку – заявив в інтерв’ю Єгор Левченко. Нині він займається бізнесом за кордоном та має можливість фінансувати проєкти для України.

«Я не маю відношення до політики чи влади як такої. Я, до речі, раніше розповідав про свій бізнес, він зосереджений суто в сфері IT. Це мережа компаній у різних країнах. Ми займаємося лідогенерацією – якщо простою мовою, залученням клієнтів для наших клієнтів. Залучаємо трафік на найрізноманітніші сайти, здебільшого – ставки та казино. Також ми займаємося арбітражем трафіку – для маленьких компаній з лідогенерації ми працюємо «фільтром» – перепродаємо для клієнтів згенерований ними трафік. Ну і так далі», – розповів Левченко у своєму першому розгорнутому інтерв’ю.

Кілька місяців, поки анонс акції «Піймай баригу» гримів по всій країні, її ініціатор і головний спонсор залишався у тіні. Сьогодні Єгор Левченко заявляє – фінансувати її готовий стільки, скільки знадобиться. І доти, доки не збільшаться хоча б удвічі показники Департаменту боротьби з наркотиками.

«Не кривитиму душею, роблю це і для країни, і для себе. Мені набридло слухати, що я маю відношення до сфери наркоторгівлі. Цією акцією я хочу показати, що готовий не просто спростувати цю маячню, а й викорінити цю чуму. І справді, я готовий вживати таких радикальних та дорогих заходів, як акція «Злови баригу», – розповів Левченко Стасу Домбровському. Бізнесмен запевняє – жодного ліміту коштів, які він готовий вкласти у акцію, немає. І відразу пояснив подробиці того, як працюватиме вся схема.

Акція стартує вже першого травня. Учасники зможуть заробити та грати у так звану «рулетку». Тисячу доларів отримає той, завдяки кому вдасться спіймати закладника чи торговця, у якого поліція виявить наркотики “в особливо великих розмірах”. Чим меншим виявиться вилучена вага, тим меншими будуть виплати. Наступна сходинка – п’ятсот доларів і за ще дрібнішу вагу – двісті доларів. Таблицю того, що за законом вважається «великими» та «особливо великими» розмірами, Левченко вже розмістив на сайті http://spiymaibarigu.com.ua.

Гроші виплачуватимуть у гривнях за курсом НБУ на момент затримання. Для цього будь-кому охочому достатньо прийти до найближчого відділку поліції та написати заяву на закладника чи торговця, якого він виявив. Організаторам акції після цього потрібно надати копію заяви, відеозапису моменту його написання в поліції, витримку з ЄРДР про порушення кримінального провадження.

Щойно закладника візьмуть, розповідає Левченко, учасник одразу ж отримає гроші від Фонду.

Нажитися за допомогою фейків не вдасться, попередив бізнесмен. Штат юристів чітко перевірятиме всю інформацію.

Окремі умови для тих, хто готовий здати лабораторію із виробництва наркотиків. Під прицілом організаторів «Піймай баригу» – великі лабораторії, які виробляють від десяти та більше кілограмів заборонених речовин. В інтерв’ю Домбровському меценат обіцяє десять тисяч доларів за лабораторію, яка виробляє від десяти до тридцяти кілограмів наркотиків. За обсяги від тридцяти і вище за кілограм – платитимуть двадцять п’ять тисяч доларів.

Брати участь в акції Єгор Левченко запросив і поліціянтів. Неофіційно це зробити вони можуть через знайомих, каже Левченко. Але основної уваги він все ж чекає від керівництва поліції та великих міст. Усі дії учасників та організаторів будуть винятково у рамцях закону, заявив меценат. Працювати організатори акції «Піймай баригу» готові під цілодобовим наглядом правоохоронців.

При цьому сам Левченко впевнений: його досвід та ідеї можуть насправді не лише допомогти у боротьбі з поширенням небезпечних препаратів, а й насправді звести торгівлю до мінімуму. «Упевнений, що чиновники та керівництво Нацполіції, ДБН помітять нашу акцію і зрозуміють, що тут немає ані жодного шахрайства, ані маніпуляцій. Хотілося б, щоб вони почали співпрацювати з нами. Я маю конкретні ідеї, якщо їх реалізувати в комплексі, з нашою акцією, з роботою поліції, то за досить короткий час можна було б якщо не викорінити повністю, то завдати серйозного удару і по торгівлі, і по виробництву. Це можливо, я знаю, як це зробити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *