Арена

“Ашан” і “Леруа Мерлен” допомагають рашистським окупантам – розслідування

Московитський підрозділ французької мережі магазинів “Ашан” від початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну допомагає окупаційній владі. Про це йдеться у публікації за результатами спільного розслідування The Insider, Le Monde та Bellingcat.

Розслідувачі виявили, що “Ашан” постачає товари московитським військовим на тимчасово окуповані території. У компанії називають це “гуманітарною допомогою”, для якої беруть не лише продукти з власних складів, а й навіть організували пункти збору волонтерської допомоги на території своїх супермаркетів.

У деяких регіонах постачання організовувалося за безпосередньої взаємодії з місцевими органами влади.

Згідно з міжнародним правом, гуманітарною допомогою під час міжнародних конфліктів вважається лише допомога мирному населенню. Однак представники компаній, на які була оформлена “гуманітарка” з “Ашану”, відкрито розповіли журналістам, що ця допомога призначається саме для рашистських військових.

Окрім забезпечення продуктами, “Ашан” допомагав кацапським військкомам набирати мобілізованих серед своїх працівників.

Ще у березні президент України Володимир Зеленський закликав міжнародні компанії припинити роботу в Московії. В “Ашані” після цього заявили, що щодня випікають у своїх магазинах хліб “і для українців, і для росіян, що наразі життєво необхідно”.

Український “Ашан” вже відреагував на цей скандал і заявив, що вимагає пояснень від французького офісу і шокований розслідуванням журналістів про допомогу окупаційним військам з боку московитського “Ашану”.

“Ми терміново звернулися до офісу у Франції. Вони цю інформацію спростовують. Ми очікуємо на офіційну комунікацію”, – зазначено в їхній заяві.

З розслідування випливає, що не тільки “Ашан”, а й французький холдинг “Леруа Мерлен” також причетний до постачання товарів на окуповані території. Принаймні на опублікованому в грудні відео з Маріуполя можна побачити, як члени “Молодої гвардії” “Єдиної Росії” розвантажують однакові палети з фірмовим знаком “Леруа Мерлен”.

Після початку повномасштабного вторгнення кацапів в Україну десятки великих і малих світових компаній відмовилися від співпраці з агресорами і вийшли з рашистського ринку. Натомість “Ашан”, який входить до десятки найбільших іноземних компаній у Московії, продовжує розвиватися і сплачувати сотні мільйонів доларів у рашистський бюджет.

Фото: з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *