Арена

НАБУ очолить людина з досвідом у грі в КВК

Кабінет міністрів України призначив на посаду директора Національного антикорупційного бюро України Семена Кривоноса.

Премʼєр-міністр України провів особисте знайомство і спілкування з кожним з кандидатів на цю посаду та вирішив, що Кривонос найбільш гідний цієї посади.

«Вважаю всіх трьох кандидатів професійно підготовленими особами, для роботи на керівних посадах в НАБУ. З огляду на незалежність та професійність конкурсної комісії, немає жодних підстав сумніватись в незалежності та доброчесності кожного з них, тому пропоную новопризначеному керівнику НАБУ розглянути можливість призначити двох інших кандидатів, Сергія Гуляка та Романа Осипчука на керівні посади в НАБУ», – додав Шмигаль.

Він зазначив, що “тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата”, а це “демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ”.

“Із призначення директора НАБУ ми також маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру. Наша команда віддана принципу нульової толерантності до корупції та підтримки антикорупційних інституцій”, – наголосив очільник уряду.

Новопризначеному иректору НАБУ  40 років, він народився в Маріуполі, має вищу освіту з агрономії, державного управління та правознавства. Був очільником Державної інспекції з архітектури та містобудування.

Крім того, він відомий тим, що був фігурантом журналістського розслідування  про наявність в нього і його родини великої кількості земельних ділянок на Київщині і Полтавщині.

На думку голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, директором НАБУ обрано “людину з нульовим досвідом розслідування корупції та звʼязками із заступником Єрмака”.

А от народний депутат від “ЄС” Олексій Гончаренко нагадав про “кавеенівське” минуле Кривоноса, показав скріни з його соцмереж, де той лив бруд на членів партії “ЄС” і зокрема на самого Олексія.

“Андрій Борисович знайшов собі нового товариша, який буде бігати на повідку та виконувати всі накази Офісу Президента. Ну і зрозуміло, в анамнезі крім таких картинок – жодного досвіду антикорупційної діяльності. Ну а нащо?

У мене вже мало питань до цих «таваріщей» і їх адекватності. Я розумію, що зараз найголовніше – це досвід КВН та фейсбук, де ви вилизуєте Андрія Борисовича”, – написав Олексій Гончаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *