Арена

Далеко від фронту за нез’ясованих обставин загинули чотири військовослужбовці

У навчальному центрі “Десна” на Чернігівщині за невідомих обставин загинули четверо військовослужбовців. Інцидент стався 18 березня. Про це повідомили в навчальному центрі.

“За даним фактом проводиться службове розслідування, щоб встановити причини та обставини загибелі наших військовослужбовців.

Від імені командування та особового складу висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким наших загиблих побратимів”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Верховній Раді запропонували оптимізувати терміни підготовки мобілізованих українців перед доправленням на фронт. У пояснювальній записці як аргумент для ухвалення закону наводиться історія мобілізованого мешканця Тернополя Богдана Покітка, який не отримав належного військового досвіду і загинув на фронті через місяць після вручення повістки.

17 січня 2023 року Волинь попрощалася з двома ковельчанами – батьком і сином Михайлом та Олександром Куциками. Обидва пішли на захист країни у тероборону. Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка.

Чоловіки загинули внаслідок сутички: їх застрелив військовий. Трагедія сталася 16-го січня о 3-й ночі під час чергування на одному з військових об’єктів.

Відомо, що напередодні між чоловіками виник конфлікт. Відтак, молодший сержант після наряду прийшов у бліндаж і розстріляв батька та сина. Молодшому солдату було 26 років, старшому – 48. Наразі за цим фактом порушене кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Триває розслідування. Такі дані озвучили на місцевому телеканалі «Аверс».

Оновлено. Працівники ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ст. 414 КК України) щодо загибелі солдатів у військовій частині на Чернігівщині.

Про це повідомляє пресцентр ДБР.

“ДБР попередньо встановило, що 18 березня під час штатних стрільб у військовій частині на Чернігівщині здетонував снаряд. Внаслідок вибуху загинуло чотири солдати”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що працівники ДБР одразу виїхали на місце події, провели огляд, вилучили речові докази.

Тіла чотирьох військовослужбовців направлено до Чернігівського обласного бюро судово-медичної експертизи для проведення відповідних досліджень. Зареєстровано кримінальне провадження за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ст. 414 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Деснянська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Онлайн-газета “ПолітАрена”

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *