Арена

Пан Лісовий не має права бути міністром від науки – член-кореспондент НАНУ

Українська громадськість бурхливо обговорює особу нового міністра освіти Оксена Лісового. Зокрема, тему плагіату в його дисертації.

Висловилася з цього приводу й доктор філологічних наук, професорка, завідувачка відділу теорії літератури Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, член-кореспондент НАН України Тамара Гундорова.

“З приводу нового міністра.

Пан Лісовий не має права бути міністром від науки. І жодна експертиза тут уже не потрібна. Коли я прочитала тему його дисертації “Соціокультурна ідентифікація особистості”, я зрозуміла. що порядний науковець ніколи не згодиться писати на так сформульовану тему. Це тема саме для потоку фальсифікацій, коли можна клеїти все і з усього, що потрапить під руку. Або для шкільного реферата з суспільнознавства, і то навряд чи годиться. Все елементарно. Дисертація починається з формулювання теми, тобто проблеми, знаку питання. І чим питання точніше і несподіваніше, тим робота цікавіша.

Можливо, він хороший учитель і організатор освіти. Тоді треба себе так і подавати. І заступником взяти людину, яка буде знати, що таке наука і що треба робити, щоб врятувати репутацію науки і ті її залишки, які ще лишилися в Україні”, – написала професорка в своєму блозі.

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *