Арена

Рашисти пограбували Херсонську бібліотеку, але вона не припинила своєї роботи

Під час окупації рашисти пограбували Херсонську обласну наукову бібліотеку ім. О. Гончара – вивезли усе обладнання та книжки, серед яких дуже цінні видання.

Крім того, у листопаді минулого року приміщення бібліотеки постраждало від обстрілів окупантів: було пошкоджено близько тисячі квадратних метрів скла віконних блоків.

Незважаючи на це, Херсонська обласна наукова бібліотека не припинила своєї роботи. Нині її співробітники працюють під постійними обстрілами кацапських покидьків. На базі бібліотеки навіть відкрили онлайн курси української та англійської мов.

Днями бібліотека оголосила про збір книжок. Про це розповів письменник Костянтин Коверзнєв, який закликав долучитися до акції.

“Друзі, долучайтеся до збору книжок для Херсонської бібліотеки ім. О. Гончара, яка була пограбована окупантами. А частину українських книжок рашисти взагалі спалили.
Збір триватиме до 10 квітня.
Надсилати книжки потрібно на відділення Нової пошти №20 у Херсоні (отримувач – Олена Жогалева, т. 066 525 78 88).
Акцію вже підтримали «Укрінформ», PEN Ukraine та Український інститут книги.
Звісно, вартість доставки слід сплатити самостійно,” – повідомив Коверзнєв.

Херсонська обласна бібліотека заснована 1872 року як громадська книгозбірня. Створена завдяки ініціативі й зусиллями проґресивної інтеліґенції міста. Ідею започаткування загальнодоступної бібліотеки в Херсоні висунув Григорій Ге, брат відомого художника Миколи Ге.

Світлина: Українська бібліотечна енциклопедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *