Арена

80 волонтерів Миколаєва отримали стипендії

У Миколаєві перші 80 волонтерів отримали стипендії в рамках проєкту підтримки, який реалізується за підтримки USAID.

Про це повідомляє Агентство розвитку Миколаєва у Фейсбуці.

«Перші 80 фіналістів вже почали отримувати стипендіальні виплати в рамках Програми підтримки волонтерів Миколаєва та регіону. На першому етапі ми отримали 182 заявки від представників і представниць 57 волонтерських організацій», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди зверталися з різними запитами: комусь потрібен був телефон, щоб бути на зв’язку та відповідати у месенджері, в інших є необхідність в фотоапараті чи фотооб’єктиві. Дехто писав, що потрібні запчастини для ремонту автомобілів, які розвозять гуманітарну допомогу. Зверталися і за коштами на психологічну підтримку чи відпочинок у Карпатах із рідними.

Проєкт «Підтримка спільноти Миколаївського волонтерського штабу» реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Команда Агентства розвитку Миколаєва разом із Ресурсним центром громадських ініціатив розробила проєкт для відновлення емоційної складової та соціальної активності волонтерів. Адже багато волонтерів в Миколаєві через війну та постійну залученість до благодійної допомоги втратили роботу або власний бізнес.

Відповідно до його умов, на першому етапі 100 конкурсантів, які пройшли технічний відбір, мають змогу здобути стипендію. За словами менеджера з комунікацій проєкту – Євгена Гомонюка зараз уже стало відомо, що донори задоволені проміжним результатом і вже буде 170 таких стипендій.

Розмір однієї стипендії становить 10 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *