Арена

Тімоті Снайдер продемонстрував у Львові знання української мови й зустрівся з бійцем ЗСУ

До Львова завітав Тімоті Снайдер — історик та професор Єльського університету. Він зустрівся із студентами Українського католицького університету. Про це повідомили на сайті університету.

Історик Тімоті Снайдер зустрівся зі студентами та викладачами 24 березня під час закритої лекції у Центрі Шептицького. На початку лекції чоловік привітався українською, а також відповів на кілька питань українською.

Тімоті Снайдер зустрівся у Львові із військовим, який читав його книгу в окопі
Фото: Український католицький університет

Під час зустрічі Тімоті Снайдер відповідав на питання від військових зі спільноти УКУ, які зараз служать у ЗСУ.

“Один із наративів ЄС про війну Росії в Україні — не про поразку, а про мир. Ми всі хочемо миру. Але питання в тому, як можемо його досягнути? Мир — не те ж саме, що й капітуляція. Іноді мир означає поразку для однієї сторони і перемогу для іншої. Україна забезпечила безпеку життя Європи. Бо фактично стримала усю війну на своїй території. Можливо, саме українська стійкість буде передумовою до мирного світу. Я думаю, що ви інколи не усвідомлюєте повною мірою того, як ви вражаєте своєю самопожертвою в цій боротьбі за свободу та демократію”, — говорить Тімоті Снайдер.

Також історик зустрівся із військовослужбовцем 80-ї десантно-штурмової бригади, випускником УКУ Олександром Ширшиним, який в окопі читав англійською книгу Тімоті Снайдера “Шлях до несвободи”. Фото Олександра Тімоті Снайдер опублікував у Twitter на початку січня 2023 року.

Тімоті Снайдер зустрівся у Львові із військовим, який читав його книгу в окопі
Олександр Ширшин в окопі читає книгу Тімоті Снайдера. Twitter/Timothy Snyder

Звісткою про знайомство із Тімоті Снайдером у Львові поділився військовослужбовець Олександр Ширшин на свої сторінці у Facebook.

“Дуже дякую за вашу роботу та підтримку. Це честь — знати вас”, — написав Олександр.

Світлина: BBC

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *