Арена

Одеська національна опера звільнила свого головного дириґента за нерозбірливість

Головного дириґента Одеського театру опери та балету В’ячеслава Чернухо-Воліча звільнили з посади.

Про це у Фейсбуці повідомила адміністрація театру.

«Адміністрація Одеської національної опери повідомляє про дострокове переривання контракту та звільнення з посади головного дириґента театру В’ячеслава Чернухо-Воліча. Причиною переривання контракту стало ухвалення паном Волічем особистого, неузгодженого із дирекцією театру рішення щодо дириґування виставою у Бакинській опері (Азербайджа́нська Респу́бліка), де напередодні відбулися кадрові зміни та на посаду директора було призначено Юзіфа Ейвазова», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що адміністрація театру вважає неприпустимими такі дії головного дириґента національної опери в час, коли відбувається повномасштабна військова аґресія Московії проти України.

Відомо, що раніше Одеський театр опери й балету заявив, що розглядає можливість припинення співпраці з головним дириґентом В’ячеславом Чернухо-Волічем після його виступу у Баку, де він, зокрема, сфотографувався з очільником бакинської опери Юсіфом Ейвазовим – чоловіком підсанкційної московитської співачки Анни Нетребко, яка підтримує рашистську аґресію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *