Візії

Сьогодні почався мій другий рік на війні

Сьогодні почався мій другий рік на війні. За цей час я обріс речами, досвідом, новими друзями, старими уже минулими звичками, травмами, вміннями і купою всього ще.

Я став розмовляти суржиком і матюкатися через слово, бо суміш української, російської та матюків – це найпопулярніша мова в нашому підрозділі.

Я знову почав додавати в їжу багато майонезу.

Я так і не звик до найпопулярнішої гидоти серед напоїв – розчинної кави. Натомість до заварної я знову став додавати три ложки цукру, а не одну, як мені вже кілька років смакувало на гражданці.

Я почав курити. Причому, не просто курити, а шукати свої улюблені смаки серед дорогих цигарок. Маю вже два фаворита.
Я отримав американський диплом з військової спеціальності, але покажу його тільки після війни.

Я зрозумів, що вологими салфетками і милом можна чудово навести гігієну в деяких місцях, коли нема можливості прийняти душ.

Я став постійно вживати слово “пiдarи” і жодного разу не задумуюся над тим, що воно може бути образливим для людини нетрадиційної орієнтації. Бо я вже давно не асоціюю це слово з геями.

Я зрозумів приказку про три пори року: “болото”, “болото засохло” і “болото замерзло”.

Сьогодні почався мій другий рік на війні. За цей час я постарів, набув зморщок, додаткових кілограмів, трохи розуму, трохи дурості і багато злості. Я позбавився ілюзій, з якими прийшов, буцімто війна закінчиться за 4-5 місяців. Тепер я розумію, що ця погода надовго. Цікаво, скільки ще років у мене попереду.

Сьогодні почався мій другий рік на війні. Це не рахуючи той перший, ще за часів АТО. Я розумію, завдяки чому ми маємо шанси на перемогу. Перемогу, яка варта всього цього.

Тому, що нами рухає любов.

Назар Розлуцький, історик

Світлина ілюстративна

Мову ориґіналу збережено

Politarena.org — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі в умовинах війни та економічної кризи, нам потрібна ваша підтримка. Щоб продовжувати реалізовувати проєкт щодо документування англійською мовою рашистських злочинів проти мирних громадян України, зокрема дітей, нам потрібна ваша допомога. Про готовість підтримати видання зголошуйтеся на пошту politarena()ukr.net. Або ж переказуйте кошти на карту 4731 2196 4385 1292 (ПриватБанк)

Підписуйтеся на наш Телеграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *