Арена

На знищеному бойовиками Пригожина літаку було 10 пілотів-рашистів

Власник ПВК “Вагнер” Євгєній Пригожин, говорячи про причини знищення літака Іл-22, на борту якого перебувало десять пілотів, послався на так званий ексцес виконавця. Інцидент стався під час “заколоту вагнерівців”, або “маршу справедливости”, як його назвав сам Пригожин. Про це повідомила пропагандистка і “військкор” “Першого каналу” Ірина Куксенкова.

“Дурень ППОшник у колоні все, що злітає, збивав”, — цитує Куксенкова слова Пригожина.

За даними пропагандистки, на борту збитого Іл-22ВзПУ були 10 осіб, а Пригожин на запитання навіщо було збито літак, який не завдає ударів, оскільки йому відводилися інші функції, пояснив, що “дурень ППОшник у колоні все, що злітає, збивав”. Повідомляється, що власник ПВК “Вагнер” готовий відшкодувати сім’ям загиблих суму в 50 млн рублів.

Загальна кількість втрат рашистських сил через влаштований демарш і “похід” на Москву, що так і не відбувся, протягом 24 годин: літак Іл-22ВзПУ (повітряний пункт управління), три вертольоти РЕБ Мі-8, Мі-35, Ка-52, бойова машина “Тигр” і вантажівка КамАЗ.

Кримінальну справу, яку порушили щодо керівника воєнізованого формування, вирішили припинити за домовленістю, згідно з якою ПВК повернеться в польові табори. Пригожин же надалі відбуде до Білорусі, таку заяву зробив кремлівський спікер Дмитро Пєсков.

Засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин увечері 23 червня звинуватив Міністерство оборони Московії у завдаванні ударів по тилових таборах його угруповання. За словами Пригожина, серед його підлеглих багато вбитих. Він зазначив, що «вагнерівці» «йдуть розбиратися, чому в країні твориться безлад».

Пригожин згодом заявляв, що ПВК «Вагнер» має намір блокувати Ростов-на-Дону та йти на Москву, якщо найманцям не видадуть міністра оборони Московії Сєргєя Шойгу та начальника генштабу рашистської армії Валєрія Герасимова.

Міністерство оборони Московії назвало заяви Пригожина інформаційною провокацією, а Владімір Путін звинуватив його в заколоті.

24 червня ЗМІ повідомили про те, що літаки президента РФ Владіміра Путіна та інших олігархів могли залишити Москву.

Дещо пізніше 24 червня Пригожин заявив про те, що його військові припиняють рух вперед та йдуть до польових таборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *