Арена

Кількість переданих США для ЗСУ 155-міліметрових снарядів вражає

Речник Пентагону Пет Райдер повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ до України, ЗСУ отримали від США понад два мільйони 155-міліметрових снарядів.

Про це він розповів під час свого брифінґу.

За його словами, США змогли швидко збільшити виробництво 155-мм боєприпасів.

“З 14 000 на місяць у лютому 2022-го до приблизно 24 000 на місяць сьогодні, і ми плануємо вийти на рівень понад 80 000 на місяць протягом наступного року”, — розповів речник Пентагону.

За його словами, запаси 155-мм снарядів у США не безмежні, однак Пентагон влаштовує наявна кількість, і вона дає можливість далі тісно співпрацювати із союзниками та партнерами по всьому світу на цьому фронті.

Райдер додав, що касетні боєприпаси США надали, щоб ЗСУ могли продовжувати боротися з противником, який має перевагу в артилерії.

До слова, українські захисники вже почали використовувати на фронті касетні боєприпаси, які надали Сполучені Штати Америки, зазначається, що ЗСУ застосували їх на південному сході України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що американські касетні боєприпаси прибули в Україну 18 липня, ймовірно, їх планували застосувати у Бахмуті.

Нагадаємо, 7 липня радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати погодилися відправити в Україну касетні боєприпаси.

Натомість у британському уряді не схвалили використання касетних боєприпасів, хоча й наголосили на цілковитій підтримці у боротьбі з рашистською агресією. Прем’єр-міністр Ріші Сунак нагадав, що свого часу Британія була однією зі 123 країн, які підписали конвенцію щодо заборони їх використання.

Фото: Новинарня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *