Арена

Леся Гасиджак робить на скандалах піар

Директорка музею Голодомору Леся Гасиджак отримує за свою роботу щомісяця 70 тис. грн. Про це повідомив у Facebook юрист Клим Братківський, який раніше критикував науковицю за фігуру і був звинувачений у бодішеймінґу.

«Сьогодні подивився сюжет з Чернівців, де журналіст запитував пенсіонерів, яка в них пенсія і як їм живеться. Люди сказали, що пенсія від 2900 до 5000 грн. Як люди живуть на таку пенсію я не знаю, проте сьогодні випадково дізнався, що очільниця «Голодомору-геноциду» отримує 70000 грн. Нічого так, мабуть, дійсно спеціаліст у своїй сфері», – написав Братківський.

Відтак користувачі соцмереж взялися критикувати зарплатню Гасиджак.

Як зазначила одна з дописувачок, нещодавно Національний музей Голодомору-геноциду вчергове звернувся до одного з благодійних фондів з проханням надати фотоматеріали для своєї експозиції. Прохання обґрунтували тим, що музей – «бюджетна установа і коштів на закупівлю експонатів у них немає».

До слова, зарплата екскерівниці Національного музею Голодомору-геноциду Олесі Стасюк за листопад 2021 року становила 98,1 тис. грн.

Нагадаємо, черговий скандал вибухнув у соцмережі Facebook. Приводом для обговорення стала публікація відомого у мережі юриста Клима Братківського, в якій він визнав зовнішність директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». В коментарях через його заяву він був звинувачений у бодішеймінґу та порушенні принципу толерантности.

До слова, скандал навколо директори музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак отримав несподіване продовження. Народна депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла засудила прояви бодішеймінґу, назвала це «огидним неприйнятним явищем». Проте заявила, що зовнішність директорки музею Голодомору таки не є прийнятною.

Нардепка вважає, що музей Голодомору не може очолювати людина з ожирінням, і пояснює свою позицію. «Голодомор спричинив смерть від голоду мільйонів людей, а зараз роками мільйони помирають від голоду в країнах Африки, наприклад. Глава Всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі заявив, що війна в Україні створює катастрофу, що впливає на місцеве сільське господарство та глобальні запаси продовольства та зерна, небачену з часів Другої світової війни. Тобто зараз безпосередньо із-за нападу на нас РФ моряться голодом сотні тисяч в інших куточках земної кулі, і це контекстні паралелі, які мають активно використовуватися у комунікації зі світом. А ось ожиріння є хворобою згідно ВООЗ, яка в абсолютній більшості виникає тоді, коли споживання калорій перевищує їх згорання. Тобто, коли людина споживає надмірну, а при ІІІ ступені, в кілька разів більшу, за щоденну потребу, кількість їжі. Тобто, ресурсів. Ще раз, ви страждаєте ожирінням, коли занадто багато їсте!» – написала Безугла.

Очевидно, що Леся Гасиджак використовує скандал для свого піару. Вона вже роздала з десяток інтерв’ю. Зокрема, виконувачка обов’язків директора музею Голодомору, котру через зовнішність публічно принизив юрист Братківський, стала героїнею нового номера українського ґлянсу Vogue, який до війни робив свої випуски мовою країни-аґресора, а нині начебто перефарбувався, але його редактором залишається такий собі Филипп Власов, що він, певно, не володіє українською.

В інтервʼю виданню вона розповіла, що у дитинстві з жодними проблемами зі сприйняттям себе або булінґом не стикалася. За своє життя випробовувала безліч систем харчування, а одного чудового дня вирішила, що відпускає ситуацію, оскільки впливати на неї неможливо.

Леся Гасиджак зізналася, що чоловіки, які були поруч, завжди “допомагали їй відрощувати крила” та ніколи не хейтили. Образи вона чула лише від жінок.

Задля піару була зроблена фотосесія для Vogue.

Світлина: Life.liga.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *