Арена

Офіс президента в боротьбі з корупцією запроваджує “системні речі”

Офіс Президента готує інструмент побудови політичного авторитаризму.

Про це у Facebook повідомив керівник ЦПК Віталій Шабунін.

“Прирівнюючи корупцію до держзради, ОП переслідує такі цілі:

1) захистити своїх ТОП корупціонерів. СБУ буде розслідувати те саме, що і НАБУ, а значить докази в “чутливих” для ОП справах буде знищено.

Нагадаю, що справу Татарова від НАБУ забрали саме в СБУ – там же її і поховали. Тепер ОП ставить схему на потік.

2) отримати інструменти знищення опонентів. НАБУ працює в рамках КПК і публічно. СБУ буде знищувати ворогів Єрмака по бєспрєдєлу (див. на ДБР і БЕБ) і в мінімально публічний спосіб (специфіка процесу по держзраді)”, – пояснив він.

За словами Шабуніна, Офіс президента “захищає своїх ТОП корупціонерів і готує інструмент побудови політичного авторитаризму”.

“Нагадаю, що Лукашенко на початках зачищав опозицію саме під гаслом “боротьби з корупцією”. Зупинити це можна двома способами: 1. максимальним розголосом (особливо серед військових) і 2. позицією міжнародних партнерів. Заради грошей своїх виборців і демократії в Україні міжнародні партнери мали би виставити владі жорстку позицію: приймете це лай#о – не отримаєте ані цента”, – підсумував голова ЦПК.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський має намір подати законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час.

Про це Зеленський розповів ув інтерв’ю скандальній журналістці Наталії Мосейчук, показаному в етері телемаратону.

“Я поставив задачу, і законодавцю України буде запропоновано мої пропозиції щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час, я думаю, це допоможе.

Чи підтримає це законодавець, не знаю, але я точно запропоную. Тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не перекручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі”, – заявив Зеленський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *