Арена

Українські біженці стають мішенню для екстремістів у Європі

Поліція стверджує, що напад на трьох українських підлітків в Единбурзі на вихідних мав расовий характер і оголосила розшук нападників.

Про це пише BBC.

Хлопчики, двоє 13-річних і один 15-річний, постраждали після того, як у ніч на неділю до них підійшла група з восьми молодих людей у темному одязі.

Один із 13-річних підлітків отримав ножове поранення, інший із рваною раною вуха, а 15-річний отримав удари кулаками.

Поліція перевіряє камери відеоспостереження, щоб знайти винних у нападі на Ніддрі Мейнс Роуд. І звернулися по допомогу до потенційних свідків інциденту, який стався близько 20:30.

Детектив Кейт Фейрберн сказада: “Я знаю, що під час нападу в цьому районі були свідки, і я прошу їх зв’язатися з нами, щоб отримати будь-яку інформацію, яку вони можуть мати”.

Поліція шукає деталі щодо групи молодих людей, які були одягнені в темний одяг.

“Можливо, ви бачили їх десь і

ще? Ви бачили, як вони втікають? Будь-яка маленька інформація може допомогти нам ідентифікувати тих, хто відповідальний за цей напад”.

Постраждалим хлопцям надали допомогу в лікарні, а про подію повідомили в поліцію в понеділок.

Нагадаємо, 23 серпня стало відомо, що у Чехії чоловік побив українок, перед тим спитавши, звідки вони.

Також прокуратура німецького Геттінгена розпочала попереднє розслідування за фактом замаху на вбивство 10-річного українського хлопчика: чоловік напав на групу дітей, бо вони розмовляли українською мовою. Генпрокурор вважає напад політично мотивованим, пише видання Die Welt. Воно також зазначає, що нападник розмовляв російською мовою.

У Берліні з кінця лютого 2022 року до березня 2023-го зареєстрували 3250 злочинів проти українців. Найчастіше українці стають жертвами крадіжок, нападів і шахрайств. Як пояснили в «Альянсі українських організацій» Німеччини, запит у поліцію щодо нападів на українців в Берліні на їхнє прохання зробила депутатка берлінського парламенту Катрін Вален від партії «Союз 90/Зелені».

Згідно зі звітом, більшість злочинів проти українців скоїли в історичних районах німецької столиці — Мітте (640) та Шарлоттенбурґ-Вільмерсдорф (484). Найчастіше це були крадіжки (1294), тілесні ушкодження (704), шахрайство (301), погрози (234) та образи (117).

Поліція встановила підозрюваних чи ймовірних зловмисників лише у близько 1200 зареєстрованих злочинах. Найчастіше це стосувалося тілесних ушкоджень (575), погроз (187) та образ (86). Показник розкриття злочинів проти українців є дуже низьким, що може свідчити про небажання німецької поліції витрачати зусилля на розслідування справ проти симпатиків рашистів.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *