Арена

Попереду темна й холодна зима: Москва обійшла санкції та різко наростила виробництво ракет

РФ наростила виробництво ракет, попри західні санкції. Вони навіть перевищують довоєнний рівень. Усі необхідні для виробництва компоненти закуповуються через Вірменію та Туреччину.

Про це пише New York Times.

“Росія зуміла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом, та збільшила виробництво ракет. Він вищий за довоєнний рівень”, – пише видання.

За оцінками американських чиновників, через санкції Московія була змушена різко уповільнити виробництво ракет та іншого озброєння на початку повномасштабної війни щонайменше на шість місяців. Але до кінця минулого року рашистське військово-промислове виробництво знову почало набирати обертів, визнають американські урядовці.

Московія обійшла експортний контроль США, використовуючи свої розвідувальні служби та Міністерство оборони для організації нелегальних мереж, які займаються контрабандою ключових компонентів. Менш ніж за рік рашисти навчилися обходити експортний контроль, спрямовуючи ключові компоненти для виробництва через інші країни, наприклад Туреччину та Вірменію.

Наразі чиновники побоюються, що збільшення виробництва ракет “може означати особливо темну та холодну зиму для громадян України”.

Видання зазначає, що завдяки прибуткам від високих цін на енергоносії Московія отримала можливість ввозити контрабандою мікроелектроніку та інші компоненти, необхідні для крилатих ракет та іншої високоточної зброї. І в результаті військове виробництво не лише відновилося, а й різко зросло.

Наприклад, сказав високопоставлений представник західного міністерства оборони, раніше Московія могла виробляти 100 танків на рік, зараз – 200. Крім того, за словами західних чиновників, РФ  близька до виробництва двох мільйонів артилерійських снарядів на рік.

Проте Московія все ж таки відчуває деякий дефіцит, наприклад, крилатих ракет повітряного базування Х-55.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *