Арена

На Луганщині швидкими темпами готуються освоювати бюджетні кошти кадри Порошенка-Зеленського

Стосовно ремонту дороги Станиця Луганська – Сєвєродонецьк уже пройдені формальні процедури, а також оголошено тендер на виконання робіт, які мають розпочатися й завершитися наступного року.

Про це повідомив у фейсбуці радник прем’єр-міністра Юрій Голик.

“Документи зібрано. Експертизу пройдено. Документацію складено. Тендер у ProZorro оголошено”, – повідомляє подробиці Голик.

Ця дорога, на думку радника прем’єра, не просто покращить якість сполучення між населеними пунктами Донбасу, вона також позитивно позначиться на іміджі України загалом.

“Важлива дорога. Виїжджаючи з тимчасово окупованої території, люди бачать розбиту інфраструктуру і дороги в ямах. А повинні бачити ідеальні дороги і розвиток”.

Про необхідність ремонту дороги між Станицею Луганською і Сєвєродонецьком наприкінці листопада заявив президент Володимир Зеленський під час відкриття мосту на лінії розмежування.

“Завдання – зробити цю дорогу всю наступного року. Швидко”, – пише Голик.

Як повідомляла онлайн-газета “ПолітАрена”, Юрій Голик останнім часом активно займається відбілюванням своєї репутації. Зокрема, Голик, колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації в 2015-2019 роках Валентина Резніченка, який нині доріс до радника прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, днями презентував свій російськомовний опус “Бесконечность не для слабаков”.

Книга розповідає про роботу команди Резніченка, яка начебто стала найуспішнішою регіональною командою в Україні за всі роки незалежности.

“Бесконечность не для слабаков” видана у видавництві “Фоліо”. Вона складається з 18 частин, що розповідають про будівництво доріг, шкіл, лікарень, а також про впровадження інклюзивної освіти та відносини з иншими органами влади. “Ця книга – перший приклад відвертої розповіді про труднощі і перемоги реформаторської команди”, – заявив знаний кон’юнктурник, директор “Фоліо” Олександр Красовицький, який відомий політичною нерозбірливістю, зокрема, він видавав книжки міністра-українофоба Д. Табачника, а також підозрювався в активному сприянні виданню книг українофоба О. Бузини.

Добряче пропіарений “досвід команди Резниченка” став приводом для початку масштабного проекту, анонсованого президентом Володимиром Зеленським: за один рік побудувати по всій країні по 100 шкіл, дитячих садків і доріг.

Як інформують місцеві дніпровські видання, Голик Юрій Юрійович і Резніченко Валентин Михайлович – партнери з мільйонними доходами.

У минулому Юрій Голик також був активним партнером Бориса Ложкіна по холдингу УМХ. Місцевий активіст В’ячеслав Коновалов вважає, що за часів буття радником Резніченка Голик керував фінансами в ОДА на основі відкатів у 10-15% і робив це під тегом «команди Порошенка». Крім того, стосовно Юрія Юрійовича Голика начебто відкрито кримінальну справу за фактом привласнення їм звання і повноважень посадової особи при управлінні державними фінансами.

Нещодавно було заявлено, що в уряду України є чіткий план масштабного будівництва по всій країні, яке включає спорудження наступного року нових доріг, 100 шкіл, 100 дитячих садків і 100 стадіонів.

Юрій Голик навіть провів селекторну нараду з цього приводу з головами ОДА. На думку радника прем’єра, в цьому проєкті головне почати, навчити всіх проектного менеджменту та впровадження «кращих практик».

Голик також зазначив, що будівництво 100 шкіл, 100 дитячих садків і 100 стадіонів уже включено до програми дій Міністерства освіти на наступний рік, яку презентувала міністр Анна Новосад.

Цікаво, що в останні місяці роботи головою Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко здійснював «останній ривок» із ремонту обласних доріг. “Приводимо до ладу дороги по всій області. Це завдання Президента України Петра Порошенка. Капітально ремонтуємо автошляхи між селами і всередині населених пунктів. Сезон-2019 розпочали з оновлення доріг місцевого значення. Мешканці Солонянського району цьогоріч отримають три якісно заасфальтовані автомагістралі”, – пояснював журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Скажімо, Резніченко встиг поремонтувати 9 км дороги між селами Багате та Малозахарине Солонянського району. Виконавці робіт дали на зроблене покриття гарантію лише на п’ять років. Навіть нефахівець розуміє, що якість “передвиборної дороги Резніченка-Порошенка” залишає бажати кращого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *