Арена

У Бельґії підпалюють школи через новий предмет про гендерну та сексуальну ідентичності

У бельґійському місті Шарлеруа підпалили кілька шкіл, поліція заявила, що підозрює “злочинний намір”.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Brussels Times.

Підозрюють, що інциденти пов’язані зі зростаючим гнівом батьків щодо нового шкільного предмета, який стосується сексуальної освіти та сфери стосунків – EVRAS. Його запроваджує Федерація Валлонія-Брюссель (FWB) з початку навчального року для всіх франкомовних школярів.

На місці низки пожеж виявили напис “No EVRAS”.

Новий предмет зіткнувся з жорстким опором з боку релігійних груп, а також консервативних сімей. Вони скаржаться на те, що дітей занадто рано знайомлять з поняттями гендерної та сексуальної ідентичности. Вони наполягають на тому, що саме сім’ї повинні обговорювати ці теми зі своїми дітьми.

Инші теми, які викликають обурення батьків, – це обговорення наявности кількох партнерів, секстинґ і оголеність.

8 вересня кілька сотень людей зібралися перед будівлею парламенту Французької громади, щоб висловити протест проти нового підручника. Група протестувальників, яка складалася переважно з представників ісламської громади, засуджувала “гіперсексуалізацію” дітей, заявляла, що текст порушує релігійні права учнів.

Але органи управління освітою підкреслили, що новий підручник – це посібник про те, як поводитися з темами, що виникають на уроках, і що вчителів не змушують викладати теми, які були б явно недоречними. Малоймовірно, що учні коли-небудь побачать весь текст підручника.

Крім того, посібник був розроблений у тісному обговоренні з усіма відповідними органами влади, фахівцями в галузі освіти та експертами в галузі охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *