Арена

Внаслідок ізраїльської ракетної атаки в Смузі Гази загинули дві українські дитини

Міністерство закордонних справ підтвердило загибель у Смузі Гази двох українських дітей.

«МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені. Співчуваємо батькам. Представництво України в м. Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв’язок із родичами», – повідомив Радіо Свобода речник МЗС Олег Ніколенко.

За його даними, загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі: 19 загиблих та 1 зниклий безвісти. У Секторі Гази – 3 загиблих.

Раніше про загибель через ракетний удар у Газі двох українських дітей повідомило Суспільне з посиланням на керівника відділення посольства України при Палестинській національній адміністрації. За його словами, двоє загиблих дітей – брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати родом з Харкова. Вона вижила.

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Ізраїльська сторона повідомляла, що внаслідок атак угруповання «Хамас» в Ізраїлі загинуло понад 1400 людей. У Секторі Гази кажуть про загибель 5791 людини.

Світлина з сайту ua.depositphotos.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *