Арена

Підтверджена смерть третьої української дитини в Смузі Гази

Кількість загиблих українців у Смузі Гази зросла до чотирьох.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За даними МЗС України, серед чотирьох загиблих українців у Секторі Гази троє — це діти. Станом на 26 жовтня в МЗС повідомляли про трьох загиблих, серед яких двоє дітей та одна доросла людина.

Також відомо про 6 поранених українців у Смузі Гази. Із часу останнього оновлення інформації їхня кількість не збільшилась. Тоді в МЗС зазначали, що шість українців отримали поранення різного ступеня тяжкості, із них троє — це діти.

Окрім того, наразі МЗС України підтверджує загибель в Ізраїлі 21 українця. Ще одна людина вважається зниклою безвісти.

Україна розпочала евакуацію своїх громадян, які перебувають в Ізраїлі та Смузі Гази, після загострення там воєнних дій.

Перший рейс відбувся 14 жовтня. Тоді з Тель-Авіва до Бухареста вилетіли 207 громадян України, зокрема 63 дитини. Другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких були 107 жінок і 23 дитини, вилетів з Ізраїлю 16 жовтня. Того самого дня відбувся і третій евакуаційний рейс зі 74 українцями на борту. Учетверте з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетіли 79 громадян України.

24 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук назвав ситуацію в Смузі Гази “абсолютно неконтрольованою”. За його словами, інформацію про стан справ в анклаві, зокрема про загиблих і поранених українців, посольство отримує тільки через кількох активістів української громади.

Нагадаємо, що раніше МЗС України підтвердило загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені.

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики Хамасу 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Ізраїльська сторона повідомляла, що внаслідок атак угруповання Хамас в Ізраїлі загинуло понад 1400 людей.

Світлина з сайту ua.depositphotos.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *