Арена

Рашисти з Держдуми отримали заочні вироки суду

В Україні до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна заочно засудили 52 депутатів московитської Держдуми, які голосували за визнання так званих “ЛНР” і “ДНР”.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Як зазначається, за публічного обвинувачення Івано-Франківської та Вінницької обласних прокуратур 52 особи визнані винними в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

“Вироками судів їм призначене покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, — зазначили в ОГП.

Правоохоронці довели, що обвинувачені як представники влади Московії 15 лютого 2022 року підтримали незаконну постанову про звернення до московитського президента з проханням визнати так звані “ЛНР” і “ДНР” як “самостійні, суверенні й незалежні держави”.

“22 лютого 2022 року депутати підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між Росією і так званими “ДНР” та “ЛНР”, чим вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та инших тяжких наслідків”, — додали в Офісі генпрокурора.

Окрім цього, щодо ще 23 депутатів РФ обвинувальні акти скеровано до суду.

Оскільки зловмисники перебувають на території країни-аґресора, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальности.

Перелік засуджених депутатів держдуми оприлюднений на сайті СБУ.

21 лютого 2022 року ватажок рашистів Владімір Путін визнав незалежність так званих “ЛНР” і “ДНР”. Для України і Заходу це рішення не має законної сили. Під приводом їхнього захисту 24 лютого керівник Кремля розпорядився розпочати повномасштабну війну Московії проти України, яку назвав “СВО”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *