Арена

Поліціянти дискредитують використання драґера для визначення стану алкогольного сп’яніння водіїв

На в’їзді та виїзді з Павлограда певні працівники відділу реаґування патрульної поліції організували схему поборів з водіїв.

Інформація про можливі зловмисні дії надійшла на «гарячу лінію» Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Під час проведення заходів було встановлено, що поліціянти під час перевірки автомобілів на блокпосту певним водіям пропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння, при цьому використовували драґер, який не стояв на балансі у поліції та завжди показував перевищення допустимої норми. Затим пропонували кермувальникам за гроші розв’язати питання щодо нескладання адміністративних протоколів за порушення ПДР.

Одного із зловмисників затримали саме при отриманні хабаря у 17 тисяч гривень. Під час обшуків у нього вилучили понад 400 тисяч гривень, 6 тисяч доларів США. Встановлюється походження вилучених коштів.

Правоохоронці продовжують проводити слідчі дії, за результатами яких буде надана правова оцінка иншим поліціянтам, причетним до правопорушення.

А затриманому готується підозра за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Зазначимо, що нещодавно – у 2020 році був розформований весь відділ Павлоградської поліції за хабарництво та зв’язки з криміналітетом. Вже після того там неодноразово змінювали керівництво поліції.

Світлина Національної поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *