Арена

Колишні військові пропонують мобілізувати десятки тисяч поліціянтів, митників, прокурорів та инших силовиків

Щонайменше 50 або 100 тисяч українських правоохоронців можна вже сьогодні призвати і забрати на фронт.

Таку думку в інтерв’ю ТСН висловив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні «Айдар» Євген Дикий.

За його словами, зараз правопорядок в Україні охороняють забагато людей. Водночас усі вони проходять фізичну підготовку, медичну комісію та мають хоча б базові навички володіння зброєю.

«Нам дійсно потрібно під час війни 250 тисяч поліцейських в тилу? Чи не забагато людей охороняють наш правопорядок? Я не хочу сказати, що треба їх всіх на фронт. Звичайно, правопорядок потрібний. І якби ми забрали всю поліцію на фронт, тоді завтра ми б мали проблему вийти з дому. Але, вибачте мене, 250 тисяч – це трошки таки дофіга. От я думаю, що 50 або 100 тисяч цілком можна було б забрати на фронт», – розповів Євген Дикий.

За його словами, це можна зробити одним рішенням – зменшити відомствам квоту на бронювання працівників.

«Я привів як приклад Національну поліцію, бо їх найбільше. Але ж насправді ще є ДБР, НАБУ, НАЗК, Фіскальна поліція, митниця. Це ті структури, де всі працівники за визначенням проходять фізпідготовку, медкомісію, мають хоча б базові навички володіння зброєю. Тобто вони всі вже мають базовий рівень відмінно від звичайного цивільного мобілізованого. Загалом це десь пів мільйона людей. 50-100 тисяч можна абсолютно спокійно забрати, і зробити це дуже швидко», – вважає Євген Дикий.

Раніше український військовик, полковник запасу, учасник рашистсько-української війни Роман Світан розповів, що сьогодні в Україні працює більше правоохоронців, ніж воює військових на лінії фронту. За його словами, силовиків необхідно зняти зі спеціального обліку та запустити механізм мобілізації.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *