Арена

Алла Мартинюк підставила Залужного, використовуючи риторику Путіна

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний був змушений повідомити в своєму телеграмі, що від 28 грудня в нього немає помічників-консультантів на громадських засадах.

Цією заявою Залужний відреаґував на висловлювання Алли Мартинюк, яка представляє себе як акторку, військову волонтерку та позаштатну помічницю-консультантку головнокомандувача ЗСУ.

28 грудня на ютуб-каналі «ISLND TV» Алла Мартинюк поділилася власними міркуваннями з приводу реакцій українських матерів на вручення повісток їхнім синам.

«Зараз я бачу, як комусь повістку дали, одразу там мами пишуть, вони одразу в істериці і ледь не прощаються з життям своїх синочків. Це неправильно, не потрібна ця істерія, потрібно вірити в те, що ваш син герой, він найкращий цвіт нації. Все одно ми всі помремо, ми всі не вічні, але навіть якщо це станеться, піти з цього життя гідно — це набагато краще, ніж йти вулицею і на тебе впаде цеглина чи переїде машина, бувають різні ситуації», — сказала Мартинюк.

Її слова викликали обурення в соцмережах.

Після суспільного резонансу Алла Мартинюк 29 грудня записала відео, у якому намагалася довести, що її слова вирвали з контексту інтерв’ю та неправильно інтерпретували, бо поєднали «абсолютно дві різні думки», які вона висловила.

«Перша думка була, що не налаштовуйтесь на погане, що ваша близька людина буде жива, і він герой. Наступна думка була про те, що всі ми не вічні, і так, йде війна жорстока, і захищаючи нашу землю, можна загинути. Загинути і піти з цього життя гідно. А можна померти так — просто що ти йдеш по дорозі і на тебе щось впало, чи в аварію попасти, як завгодно. Це абсолютно дві різні думки», — сказала вона.

У відповідь на висловлювання Мартинюк Валерій Залужний акцентував на тому, що позаштатні помічники не мають повноважень на публічні коментування будь-яких питань від імени головкома ЗСУ і все сказане ними — лише їхня власна думка.

«Задля запобігання маніпуляціям у масмедіа хочу зазначити: позаштатні помічники не мали повноважень публічно коментувати будь-які питання від імени Головнокомандувача Збройних Сил України, а сказане ними є винятково їхньою власною думкою.

Також інформую, що від 28 грудня 2023 року у мене немає помічників-консультантів на громадських засадах», — повідомив Залужний.

Нагадаємо, що Аллу Мартинюк також можна побачити в кліпі гурту Hanumike «Дика дичка», який зазнав нищівної критики від українців. Після його прем’єри у березні 2023 року глядачі обурено висловилися з приводу того, що кліп принижує гідність жінок-військовослужбовиць, які стали на захист України, що на формі ЗСУ, у яку були вдягнуті дівчата-танцівниці, замість патчу з ім’ям та групою крові, як у військових, виділявся напис «Дичка», а позаду танцівниць стояли три одиниці бронетехніки, переданої західними партнерами, яка, на думку глядачів, мала би бути на фронті, а не слугувати декорацією в музичних роликах. Особливе нерозуміння в тих, хто подивився кліп, викликав текст пісні, наприклад, такі рядки: «Дика дичка, не виходить з голови піксельна спідничка», «Мій незламний БТР без соляри вже скучає, ти навіть на відстані його заводиш, я не знаю».

Автор треку «Дички», актор та один з учасників групи Hanumike Руслан Ханумак, зваживши на суспільну критику, оголосив про кінець своєї музичної кар’єри.

До речі, слова Алли Мартинюк є суголосними з висловлюваннями ватажка рашистів Владіміра Путіна, які він зробив під час театралізованої зустрічі 2022 року з нібито матерями військових, які беруть участь в аґресії проти України.

«Звісно, це величезна трагедія (смерть рідної людини – ред.). Це порожнеча, яку нічим не заповнити, коли немає близької людини, тим більше сина.

Але, ви знаєте, що мені на думку спадає: у нас у ДТП гинуть приблизно 30 тисяч людей, від алкоголю – приблизно стільки ж. Буває, на жаль. Так життя складається. Життя – складне й багатогранне, складніше, ніж десь у папірцях написано.

Ми ж усі під Господом, під Аллахом, під Христом, я не знаю – усі, хто вірить у вищі сили, це неважливо, якої людина релігії дотримується, – ми всі смертні, ми всі під Господом. І ми коли-небудь із цього світу всі підемо. Це неминуче. Питання в тому, як ми жили», – сказав Путін.

Фото: vikna.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *