Арена

Кияни заляпали імперцю червоною фарбою писок

Невідомі активісти у Києві закликали місцеву владу демонтувати пам’ятник московитському поету Алєксандру Пушкіну, розмалювали монумент та залишили на ньому надписи.

У вівторок, 7 листопада, невідомі розмалювали пам’ятник Алєксандру Пушкіну в Києві.

Також активісти залишили надписи “Імперця геть!” та “Деколонізацію не спинити”. Своїми діями кияни закликали владу демонтувати монумент московитському поету.

Нагадаємо, у вівторок, 31 жовтня, з майдану Володимира Вернадського у Запоріжжі остаточно демонтували пам’ятник московитському поету Алєксандру Пушкіну.

11 жовтня у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської области партизани підпалили пам’ятник Лєніну, який рашисти встановили в квітні минулого року.

Також 19 серпня у Лубнах Полтавської области демонтували пам’ятник Алєксандру Пушкіну.

Як відомо, в травні 1904 року імперська влада в Харкові встановила пам’ятник Пушкіну, а 31 жовтня 1904 року рано вранці прямо біля пам’ятника прогримів потужний вибух. Це була акція з підриву, яку здійснювали члени української молодіжної націоналістичної організації “Вільна Україна”. Вони ж поширювали спеціальні листівки. У них йшлося про те, що підрив пам’ятника Пушкіну пов’язаний з тим, що поет і письменник у своїх роботах спотворив історичну правду і неправильно зобразив особистість Івана Мазепи. Але пам’ятник не був знищений через вибух, а тільки злегка постраждав. На постаменті пішла тріщина.

Світлина Дмитра Дідори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *