Арена

Працівники СБУ на Вінниччині ввімкнули режим “бидломаси”

У вінницькому ресторані “Арталь” стався конфлікт між двома компаніями гостей через прослуховування московитського шансону. В одній із них був військовий ЗСУ, а в иншій – працівники СБУ. У результаті між гостями сталася бійка.

Вінницьке видання “20 хвилин” розповідає деталі сварки, яка сталася в ресторані.

4 листопада в ресторані “Арталь” відбувалося два святкування. В одному залі військовий разом із рідними, друзями та дітьми відзначав день народження. В той самий час у VIP-залі святкував і співробітник СБУ.

О 22:00 музиканти ресторану завершили свою роботу. Коли це сталося, з VIP-зали почав лунати московитський шансон, а саме пісня Міхаіла Круґа “Пріходітє в мой дом”.

Гості зі сторони військового зробили зауваження иншим відвідувачам, проте жодної реакції не настало. Так само проіґнорувала запит й адміністрація ресторану. Пізніше виявилося, що инша компанія товаришує з власниками закладу.

“Я відчинила двері й зробила зауваження, що зараз не той час, щоб слухати таку музику. Вони не відреаґували. Я пішла на бар, спитала дівчат, чому вони ніяк не реаґують, що в їх закладі звучить московитський шансон – вони лише посміялися. Після цього вийшли з тої компанії чоловіки, і почалася бійка”, – розповідає очевидиця.

Дівчина каже, що охорона ресторану на бійку пальцем не поворухнула, тому довелося викликати поліцію. Правоохоронці також не дуже серйозно поставилися до справи.

“Потім змушені були викликати швидку, оскільки були постраждалі: трьох чоловіків з нашої компанії доставили в лікарню. Образливе в цій ситуації, що ніхто не хотів перепросити, а навпаки почали бійку, а б’ються ті чоловіки добре”, – пригадує гостя.

Серед постраждалих є також і військовий, який повернувся з передової.

Був також четвертий постраждалий львів’янин Руслан Сивак, який отримав струс мозку. Саме він, за словами очевидців, вмикав шансон і був ініціатором бійки.

Його син Дмитро Сивак служить у Департаменті військової контррозвідки СБУ. У ресторані він святкував свій день народження.

Дмитро мав із собою нагородну зброю, пістолет Glock-17, який отримав від колишнього Міністра оборони Олексія Резнікова. У компанії було ще два працівники контррозвідки, однак їхні особи поки не встановлені.

Речниця поліційного главку Заріна Маєвська повідомила, що за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліґанство).

Керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк додав, що зараз Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного реґіону здійснюється процесуальне керівництво за даним фактом.

“У ході досудового розслідування встановлено, що дійсно 4 листопада біля 23-ї години відбулися певні події, до яких можливо причетні співробітники СБУ, департаменту контррозвідки. Проведені першочергові слідчі дії, огляд місця події, допит свідків. На даний час дані письмові вказівки органу досудового розслідування попрацювати зі свідками, провести ряд слідчих дій. Це впровадження перебуває на особистому контролі керівництва”, – сказав він журналістам.

Нагадаємо, що слівце “бидломаса” нещодавно стало дуже популярним із подачі політикині Ірини Фаріон. “Нарід. Бидломаса має припадок від моєї правди про ухилянтів та москворотих биків, що ганьблять ЗСУ. Гражданє досі не вивчили, що мова ЗСУ – українська, ст. 29. Дякую всім ненависникам. Ви сміття, яке вигребемо з країни неминуче. Інакше війна буде вічно. С*ки і далі служать Путіну. Він вам, бидло, аплодує. А нам своє робити”, – написала днями Фаріон у своєму Телеграм-каналі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *