Арена

У столиці численні руйнування, десятки поранених, загинула докторка біологічних наук

2 січня під час сьогоднішньої рашистської атаки в Києві загинула докторка біологічних наук, професорка Людмила Шевцова.

“Сьогодні 2 січня 2024 року під час терористичної ракетної атаки на Київ загинула Шевцова Людмила Василівна – доктор біологічних наук, професор, довгі роки – завідувач відділу Інституту гідробіології НАН України, в останні роки – викладач університету “Києво-Могилянська Академія”, – сказано у повідомленні Інституту гідробіології НАН України.

Вранці 2 січня під час оголошеної повітряної тривоги у Києві пролунала серія вибухів. У кількох районах столиці внаслідок ракетної атаки сталося загоряння у житлових і нежитлових будівлях. Зокрема, через пожежу в багатоповерхівці в Солом’янському районі постраждали 49 людей, 43 із них — госпіталізували, дві людини загинули. Також дві людини загинули на Київщині.

Під час першої повітряної тривоги війська московитів запустили на столицю приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу “Shahed”. А під час другої тривоги понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Одночасно із заходом ракет на Київ, понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал”, повідомили у КМВА. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили усі БпЛА “Shahed”, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 “Кинджал”.

Внаслідок масованої ракетної атаки в столиці є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі.

У Солом’янському районі сталося загоряння багатоповерхових житлових будинків. Вогонь заблокував людей на поверхах. ДСНС проводили деблокування та евакуацію людей.

Також внаслідок масованої ракетної атаки на Київ в Деснянському районі попередньо є загоряння супермаркету; в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення; в Голосіївському — уламки впали на відкриту територію; в Печерському районі уламки впали на дах 9-ти поверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок; в Оболонському районі виникла пожежа в житловому будинку, також уламки впали на територію нежитлової забудови та складських приміщень; у Святошинському – на нежитлову забудову; у Подільському районі виникла пожежа на території ринку; пошкоджено газову трубу, магістралі водопостачання та зайнялися приблизно шість авто; а також рештки упали на нежитлову забудову, пошкоджено два великі автосалони. У Шевченківському районі зафіксоване падіння решток на відкриту територію.

У Бортничах Дарницького району уламки пошкодили кілька приватних будинків. Попередньо, без потерпілих.

Загалом унаслідок рашистського ракетного удару по містах України вранці у вівторок, 2 січня, постраждали 135 осіб, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

“Наразі відомо про 135 постраждалих осіб по Україні: 130 поранені (61 – у Харківській області, 52 – у місті Києві, 16 – у Київській та 1 – у Запорізькій областях). П’ять людей загинули (по 2 – у місті Києві та Київській і 1 – у Харківській областях)”, – ідеться в повідомленні в телеграм-каналі.

На світлині: вирва від ракети в Бортничах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *