Арена

Чергова божевільна ідея: спочатку заперечують, а потім її утілюють

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев спростував інформацію про податок 18% за перекази з картки на картку.

Як повідомляє Укрінформ, про це Гетманцев написав у Телеграмі.

“Черговий самопроголошений божевільний експерт у звичній спробі пошуку дешевого хайпу написав у себе в фб, що кожне перерахування на рахунок кожної особи відповідно до затвердженої урядом Нацстратегіі доходів буде обкладатися податком 18%”, – зазначив Гетманцев.

За його словами, в передноворічному вакуумі економічної інформації, “новину” понесли.

“Знаючи відповідь, сам ще раз перечитав стратегію. Передбачувано не знайшов. Але осад залишився. Ну невже ми настільки інфантильні, що маємо на другому році війни вестися на абсолютних неадекватів та їхнє свідоме або несвідоме (за її відсутності) проросійське ІПСО? Давайте врешті переходити з року кролика у рік дракона!”, – підкреслив Гетманцев.

Як повідомлялось, 28 грудня директор економічних програм аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Анатолій Амелін повідомив у Фейсбуці, що будь-які надходження на картку фізособи будуть оподатковуватись податком у 18%. Нібито ця норма закладена у Нацстратегію доходів на 2024 рік.

Нагадаємо, що ставлення представників української влади до громадян нагадує ставлення шахіста-аматора до пішаків.

Скажімо, перед Новим роком тисячі українців зазнали значних збитків і моральних травм, бо не змогли виїхати за кордон згідно з Правилами перетину кордону, бо представники “слуг” вигадали якесь внутрішнє розпорядження перестати випускати чоловіків, які мають право на виїзд, і вимагати нові документи.

Після хвилі обурення чиновники публічно заявили, що нічого не змінилося, а потім таки визнали, що інспектори іноді просять нові довідки. Хоча насправді на пропускних пунктах почали від усіх багатодітних чоловіків та інвалідів 3-ї групи вимагати документи з військкомату про відстрочку.

“Це ж люди взяли квитки, спланували складну поїздку, хтось їде з родиною. Все пішло шкереберть, треба десь ночувати біля кордону, добиратися додому. Втрачається купа грошей. Навіщо це скотство? Який у ньому практичний сенс?” – висловив своє здивування щодо компетенції влади журналіст Роман Кульчинський.

Світлина з офіційного сайту політичної партії “Слуга народу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *