Арена

Правоохоронець убив 16-річного підлітка під час користування київським фунікулером

У ДБР повідомили, що водій правоохоронної структури, під час суперечки з хлопцем, штовхнув його і той загинув через падіння на розбите скло.

Про інцидент із загибеллю молодого українця увечері в неділю, 7 квітня, повідомила низка телеграм-каналів.

Сьогодні працівники ДБР опублікували інформацію про те, що відкрили кримінальне провадження за фактом трагедії на станції фунікулера у Києві.

За їхніми словами, 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм у правоохоронному органі, та неповнолітнім.

«Після виходу з вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло, отримавши смертельний поріз шиї. Неповнолітній помер на місці події», — повідомили деталі у ДБР.

Затриманий правоохоронець вже відсторонений від виконання своїх обовʼязків.

Наразі проводиться весь комплекс оперативно-слідчих дій, вирішується питання оголошення про підозру затриманому правоохоронцю за підозрою в умисному вбивстві.

У ДБР поточнили, що затриманий працював в Управлінні державної охорони (УДО). Цей орган підпорядкований президенту та підконтрольний Верховній Раді.

Управління державної охорони (УДО) також опублікувало заяву на сторінці у Фейсбук.

«Стосовно даного випадку повідомляємо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження та призначено внутрішнє службове розслідування, обставини події з’ясовуються. На час проведення розслідування військовослужбовця усунуто від виконання службових обов’язків та взято під варту», — йдеться у заяві.

Управління державної охорони України вже надає всю необхідну допомогу правоохоронним органам та буде всіляко сприяти в проведенні досудового розслідування.

УДО приносить свої співчуття родині загиблого.

Процесуальне керівництво здійснює Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони.

Як повідомляють українські масмедіа, 16-річний підліток Максим був футболістом, він грав у місцевій професійній команді.

За версією друзів, яку оприлюднили на сторінці спортивного клубу, коли чоловік у військовій формі запитав у Максима, чи готовий він віддати борг Батьківщині, підліток впевнено відповів, що готовий.

Але чоловік «штовхнув Максима у спину, що призвело до удару головою об скло. Скло розбившись перерізало сонну артерію. Максим пройшов кілька кроків по сходах та упав. Жодних шансів…» — описали подію друзі загиблого.

У соцмережах зазначають, що вбивця перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Використана світлина Максима з його сторінки в Інстаграм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *