Арена

Усіх бугаїв із прокуратури, поліції, ДБР бронюють від мобілізації на 100% – депутат

Народний депутат Володимир Ар’єв пояснив, які підводні камені приховано в провладному законопроєкті про мобілізацію, який підготували соратники президента Володимира Зеленського.

Отже, що наразі винесено в залу ВР по мобілізації:

1) Обмеження терміну служби в 36 місяців тупо викинули під обіцянку врегулювати окремим законом. А чому не цим? Бо тягнути можна нескінченно?

2) Призов осіб, які доглядають за особами з інвалідністю, врегульований дуже поверхнево і призведе до купи проблем для людей з важкими діагнозами.

3) При цьому всіх бугаїв з прокуратури, поліції, ДБР і т.п. бронюють від мобілізації на 100% – треба ж комусь тримати всіх в покорі і стригти корупційні податки з тих, хто ще залишиться працювати.

4) Преміювання? Які гроші? Була норма про 10/70 тисяч для мобілізованих (тил/фронт). Але в підсумку викинули. Як в анекдоті: “Ви орли?” – “Так точно!” – “А птицям гроші не потрібні”.

Там ще багато того, що робить це закон батогом при повній відсутності стимулів. Він написаний владою зі ставленням до захисників, як до ресурсу, а не до героїв. І головне, що в такому вигляді він не допоможе ЗСУ, а навпаки.

Тому, в поточній редакції важливий закон, від якого залежить захист України, приймати шкідливо. Він має бути переписаним, вважає депутат. А до того працювати за чинним мобілізаційним законодавством.

Світлина ілюстративна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *