Арена

П’ять років президентства: Зеленський залишився сам на сам з Єрмаком

Володимир Зеленський прийшов до влади з командою, яку називав професіоналами і від якої через 5 років не лишилося і сліду. Практично всі ці люди опинилися в центрі політичних інтриг та підкилимних ігор за владу, вплив і повноваження. Більшість з них звільняли з офіційним формулюванням: неефективний. Або просто без пояснень.

“Треба було б написати про п’ять років президентства. Про згорнуті реформи школи, медицини, взагалі забуту судову реформу, про два роки згортання українського ВВК і постійне намагання скасувати децентралізацію. Це лише дрібка шкоди, яку він зробив ще до війни.

Але немає на це сил і не бачу в такій статті сенсу, бо кожен все одно залишиться при своїй думці. І так, вибори проводити зараз не можна, він і досі законний президент”, – вважає журналіст Роман Кульчинський.

На адресу голови офісу Зеленського Андрія Єрмака є різні закиди – від розстановки “своїх людей” на впливові посади, як також у державні компанії, до тиску через силовиків на політиків і чиновників. Журналісти з’ясували, що наближених до Єрмака людей призначали на високі посади в уряд, Нацбанк, до різних державних структур та компаній, правоохоронного та силового блоку.

З Єрмаком пов’язують усі наступні кадрові рішення Зеленського, як також звільнення найближчих друзів і соратників, з якими президент, здавалося б, був нерозлучним все попереднє, дополітичне життя. Серед них – Сергій Трофімов, Іван Баканов і Сергій Шефір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *