Арена

Прес-секретарю Зеленського доведеться мати справу з поліцією?

Відомий український журналіст Данило Яневський написав заяву про вчинення злочину прес-секретарем президента України Юлією Мендель.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, де і оприлюднив текст заяви.

“З відкритих джерел (мережа Інтернет) мені стало відомо про вчинення злочину службовою особою – Прессекретарем Президента України громадянкою Мендель Юлією Володимирівною”, – написав Яневський.

Зокрема, у заяві йде мова про події 5 вересня, коли журналіст програми “Схеми” Сергій Андрушко намагався поставити питання президенту Зеленському, а Юлія Мендель грубо його відштовхнула.

“Здійснивши напад на журналіста, службова особа Мендель Ю.В. з перевищенням повноважень, умисно порушила право журналіста на вільне збирання інформації, унеможливила його доступ до інформації, здійснила вплив у фізичній формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків.

Треба зазначити, що це не одиничний випадок перешкоджання законній діяльності журналістів та виконанню Президентом України своїх конституційних обов’язків з боку даної особи. Так, наприклад, 15 вересня 2019 р. вона відштовхнула журналіста “Радіо “Свобода” Крістофера Міллера від Президента України, чим перешкодила Голові держави завершити відповідь на питання, а журналісту – виконувати свої професійні обов’язки”, – зазначив Данило Яневський.

Як повідомляла раніше ПолітАрена, кілька журналістів скаржились на подібні конфлікти з Юлією Мендель. Пізніше президент Зеленський вирішив пожартувати з цього приводу під час прес-конференціі щодо підписання Україною “формули Штайнмайера”, проте вийшло це недолуго і всі журналісти звернули на це увагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *