Арена

Американський дипломат вважає, що росіяни не будуть воювати проти українців

Ймовірність повномасштабного наступу РФ на Україну – зовсім невелика, хоч і виключати її зовсім не варто.

Про це в ефірі програми “Розклад Кулініча” на Апостроф TV розповів американський дипломат, 5-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні у 2003-2006 роках, директор Євразійського центру ім. Д. Патричі при Атлантичній раді США Джон Гербст.

Володимир Путін здатний піти на це, але для нього це дуже небезпечно, в тому числі через те, що російський народ не хоче воювати проти України, впевнений Гербст.

“Безумовно, Путін намагається переконати російський народ в тому, що Україна – це якась величезна загроза для Росії. Але він не досяг в цьому успіхів. Є інститут соціології в Москві – “Левада-центр”. Час від часу він проводить опитування саме на цю тему. Кожен раз більшість росіян кажуть, що вони проти цього. Путін це розуміє, і це одна з двох причин того, що він приховує цю війну від свого народу. Він завжди підкреслює, що це тільки “громадянська війна” в Україні. Але чомусь в цій “війни” в Україні російські офіцери та російська техніка “, – сказав дипломат.

Другою причиною малоймовірністі повномасштабного конфлікту колишній посол вважає готовність українців воювати.

“Безумовно, це буде кривава війна, але не тільки для України, але і для російських військ. Ці жертви стануть політичною проблемою для Росії. Ми знаємо, що коли Росія вела наступ у 2014 і на початку 2015 року, це були жертви й серед росіян. Сім’ям цих загиблих солдатів пояснили, що вони вмирали під час навчань і так далі”, – пояснив Гербст.

На його думку, в разі повномасштабної війни проти Росії будуть введені більш серйозні санкції, наприклад відключення від SWIFT, що відразу призведе до розпаду економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *