Арена

НАБУ розшукує нардепа Деркача, якого завербували росіяни

Національне антикорупційне бюро розшукує екснардепа Андрія Деркача, якого вважають завербованим російською розвідкою, повідомляє прес-служба НАБУ.

Правоохоронці повідомляють, що заяви Деркача, які він озвучив у 2019 році з приводу Джо Байдена та його сина, були російською кампанією, яка хотіла вплинути на вибори у США. За свої “послуги” тоді Деркач “заробив” понад півмільйона доларів. США вже запровадили санкції проти Деркача за його спроби вплинути на вибори президента Америки у 2020 році. За інформацією США, Деркач понад десять років був активним російським аґентом.

А зовсім недавно СБУ заявила, що викрила аґентурну мережу ГУ Генштабу РФ, яка мала допомагати ворогові в захопленні України, до якої входив Деркач. За даними слідства, нардеп займався створенням низки приватних охоронних підприємств у різних галузях, щоб використовувати ці структури для швидкого захоплення України. За цим епізодом дав свідчення колишній помічник Деркача – Ігор Колесников.

За словами Колесникова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало найвище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков та його перший заступник Володимир Алексєєв. Колесников розповів, що Деркач отримав 3 – 4 мільйони доларів від РФ для підготовки охоронних фірм на півдні та сході України. На думку силовиків, Деркач, окрім новостворених ЧОПів, міг залучити вже наявні охоронні структури «Шторм» (пов’язана з кумом Путіна Медведчуком) та «Спарта» (що належить його близькому другові ресторатору Вадиму Павленку).

Також планувалося вербування та перекидання в Україну співробітників ЧОП «ГардСервіс» (Білорусь), тренування яких розпочали за кілька місяців до вторгнення Росії.

Також Колесников розповів, що за планом, коли буде зрозуміло, що міста здаються, такі «охоронці» мали сідати на бронемашини з російськими прапорами і таким чином забезпечувати проходження техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *